“Ben ik wel goed genoeg?” De grootste liefdesles die Bram Bakker kreeg.

“Ben ik wel goed genoeg?” De grootste liefdesles die Bram Bakker kreeg.

“Ben ik wel goed genoeg?” De grootste liefdesles die Bram Bakker kreeg.


De
complexiteit van liefde: een diepgaande verkenning met Bram Bakker

In haar missie om het TABOE rondom vreemdgaan te doorbreken, interviewt relatietherapeute Annette Burgers collega’s en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen. Hier een de blog over het interview met Bram. Hoe denkt Bram over vreemdgaan en, is hij zelf weleens vreemdgegaan? We kennen Bram als zeer openhartig, dus Annette stelt hem gewoon de vraag. 

Liefde is een van de meest intrigerende en complexe menselijke ervaringen. Het raakt aan diep gewortelde emoties, verlangens en angsten, en kan ons zowel vreugde als pijn brengen. In een recent gesprek met Bram Bakker van Annette Burgers, de Ontrouw Expert van Nederland, een expert op het gebied van liefdesrelaties, werden verschillende aspecten van liefde en verbinding belicht, van verliefdheid en trouwen tot ontrouw en zelfontwikkeling.

Een van de centrale thema’s die naar voren kwamen, was de rol van verliefdheid en de invloed ervan op ons gedrag en onze keuzes. Verliefdheid wordt vaak beschouwd als een oncontroleerbare kracht die ons overkomt, maar Bram benadrukte dat het meer is dan dat. Het is een reflectie van onze diepste verlangens en angsten, en kan ons leiden naar situaties waarin we onszelf beter leren kennen. Echter, het is belangrijk om niet te vergeten dat verliefdheid ook een projectie kan zijn, gebaseerd op onze eigen onvervulde behoeften en verwachtingen. Bram is het hierdoor dus niet eens met Dirk de Wachter, die Annette eerder interviewde en zei “Verliefdheid, dat overkomt je.”

Een ander aspect dat aan bod kwam, was faalangst en zelfontwikkeling in relaties. Bram deelde openhartig zijn eigen ervaringen en angsten, en hoe deze van invloed waren op zijn relaties. Hij benadrukte het belang van zelfliefde en zelfacceptatie als fundamenten voor gezonde verbindingen. Voordat we ons kunnen verbinden met anderen, moeten we eerst leren om onszelf te accepteren en onze eigen angsten en onzekerheden onder ogen te zien.

Daarnaast werd het thema van trouwen en toewijding besproken, met de nadruk op het belang van veiligheid en vertrouwen in een relatie. Bram deelde zijn intentie om later in zijn leven te trouwen, maar benadrukte dat dit alleen mogelijk is als beide partners voldoende veiligheid en zelfacceptatie hebben ontwikkeld. Trouwen gaat verder dan alleen een symbolische daad; het vereist een diepe verbinding en toewijding aan elkaar, zelfs in moeilijke tijden.

Een ander interessant aspect dat aan bod kwam, was de rol van ontrouw en vreemdgaan in relaties. Bram sprak over zijn eigen ervaringen en reflecteerde op de diepere oorzaken van ontrouw, zoals faalangst en een gebrek aan zelfacceptatie. Hij benadrukte het belang van introspectie en zelfonderzoek om de onderliggende redenen voor ontrouw te begrijpen en aan te pakken.

Tot slot werd ook het belang van zelfontwikkeling en groei in relaties benadrukt. Bram deelde zijn eigen reis van zelfontdekking en reflecteerde op de waardevolle lessen die hij heeft geleerd door zijn ervaringen in liefde en relaties. Hij moedigde anderen aan om zichzelf te blijven ontwikkelen en te groeien, zowel individueel als in verbinding met anderen.

Dit gesprek met Bram biedt een diepgaande en eerlijke kijk op de complexiteit van liefde en relaties. Het herinnert ons eraan dat liefde niet altijd gemakkelijk is, maar dat het de moeite waard is om te verkennen en te omarmen, met alle ups en downs die erbij horen.

Om de podcast met Bram te beluisteren:https://www.juttucoaching.nl/podcast-serie-18-ontrouw-insights/ aflevering 12
Om de podcast met Dirk de Wachter te beluisteren: https://www.juttucoaching.nl/podcast-serie-18-ontrouw-insights/ aflevering 2

Wat denk jij? Overkomt verliefdheid je, of is er iets in jou waardoor je al openstaat?
Laat me weten: info@juttucoaching.nl

En vraag het gratis e-book ‘Jezelf op de rit na ontrouw” ook aan op: info@juttucoaching.nl

Lieve groet,
Annette