Serie 6 - Scheiden, Wat Nu?

Er komt ontzettend veel op je af, als je partner je (al dan niet onverwacht) laat weten niet meer met je door te willen. En ook als jij jezelf niet meer gelukkig voelt in je relatie, doet het toch altijd veel verdriet om de relatie te beëindigen. Zeker als je kinderen hebt. Je bent niet voor niks samen begonnen, toch?!

Zelf ben ik ook (tot op heden) 1x getrouwd geweest. En gescheiden. Onze eigen scheiding verliep erg rustig. We kozen dezelfde advocaat en hadden het vrij snel geregeld. Wat ik me nog heel goed kan herinneringen is dat we beiden ‘het afhechten’ wel heel lastig vonden. Als Julio de kinderen kwam halen, ging ik in het weekend, in het begin, ook mee. Dit hebben we een tijdje gedaan, totdat we voelden ‘nu kunnen we apart starten’.

Vijf jaar na onze scheiding overleed Julio, helaas, dat kwam totaal onverwachts(hartstilstand). En toen veranderde ons leven weer, maar nu compleet.

Dit is gelijk ook waarom ‘scheiden’ mij raakt. Mijn kinderen hadden geen keuze en moesten opgroeien zonder vader. En dat viel niet mee. Als beide ouders leven, ben ik een groot voorstander, voorvechter, van contact met beide ouders. En gaat ‘ouderverstoting’ bij mij door merg en been.

Wat veel mensen niet beseffen is dat een slechte scheiding (dat jullie kinderen er last van hebben) ook altijd echt een bommetje is onder je nieuwe relatie. Dit heeft te maken met de loyaliteit naar de biologische ouder.

Willen jullie op een goede manier uit elkaar?
Wil je je relatie verbeteren met je ex?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken of we een klik hebben, ik iets voor jullie kan betekenen en of we met elkaar aan de slag willen. Dit vindt online plaats en duurt ca. een half uur.

Ik ben SCHIP behandelaar. [zie info bij coaching]
En ook begeleid ik ouders, reeds gescheiden, in betere uitvoering van het ouderschapsplan.

Heb je vragen over jouw situatie, wil je het online vrijblijvende kennismakingsgesprek? Mail dan naar: info@juttucoaching.nl

Aflevering 1

Toen ik zag dat Frénk van der Linden, journalist en schrijver, in het programma M geïnterviewd werd over zijn boek ‘En altijd maar verlangen’, dacht ik “Oh, ik wil hem ook interviewen!” Ik schreef hem een mail en zo geschiedde het.

Wil je zijn boek aanschaffen? Bestel het dan bij je boekwinkel in de buurt, dat heeft Frénks voorkeur.
#scheiden #rouw #ouderverstoting #geefheteenplek

Aflevering 2

Marja Baseler is gescheiden, pedagoog, kinderboekenschrijfster, schrijfcoach en schreef het prachtige kinderboek “Heen en weer” (E-book), dat volgens mij in het bezit moet zijn van alle kinderen* van gescheiden ouders. Trouwens, voor alle ouders is het ook geen overdreven luxe om dit boek voor hun kind te kijken.

In deze aflevering ga ik met haar in gesprek over haar eigen ervaring met haar scheiding en haar kijk op de begeleiding naar kinderen in de scheiding.

Aflevering 3

In de podcast van Annette Burgers spreekt zij in Op Zoek Naar De Liefde; ‘Scheiden, wat nu?’ met Jan Storms, auteur van het boek “Destructieve relaties op de schop; psychopathie herkennen en hanteren.”

Aflevering 4

Petra is advocaat & mediator en partner bij Delissen en sounder bij holistic practice hub. Petra vertelt waarom zij advocaat geworden is en wat haar drive is om scheidende mensen te begeleiden. Veel vragen dienen gesteld te worden.

Aflevering 5

In de hoofdrol Leoniek van der Maarel en Tineke Rodenburg. Deze dames zijn de bedenkers van de SCHIP aanpak; een aanpak om koppels te begeleiden om liefdevol uit elkaar te gaan en af te hechten. Deze aanpak verloopt in fases en daar vertellen Leoniek en Tineke in dit dubbelinterview meer (bijna alles) over.

Aflevering 6

Marsha Pinedo heeft de afgelopen jaren echt iets waanzinnigs groots neergezet in Nederland: VILLA PINEDO. In deze podcast zoomen we in op het ontstaan van VILA PINEDO en hoe het werkt. Ik ga niets verder verklappen, want ik vind dat iedereen gewoon moet luisteren naar Marsha Pinedo.

Aflevering 7

Marieke Lips heeft zich tijdens haar studie en opleidingen gespecialiseerd in het jeugdrecht en de ontwikkeling en hechting van kinderen. Sinds 2014 heeft zij haar eigen praktijk KidsInbetween, waar zij kinderen en ouders in een scheiding ondersteunt.

Aflevering 8

In deze 60ste podcast, een Masterpodcast, spreekt Annette Burgers met psycholoog Steven Pont over relaties in het algemeen en het einde van de relatie in het bijzonder. Al zegt Steven hierover “Het woord scheiden klopt al niet.” Je blijft namelijk samen over. Wat ga je scheiden dan?

Aflevering 9

In deze podcast spreek ik met Gideon de Haan, o.a. gezinstherapeut en mediator over relaties in het algemeen en over scheiden en het samengesteld gezin in het bijzonder. “Ben je bereid om de ander (weer) serieus te (gaan) nemen? Het enige wat helpt bij boosheid is vergeven….”

Aflevering 10

“Een scheiding is verlies,” Annette Burgers, in gesprek met Wendy van Vliet, o.a. accountmanager Kenniscentrum Kind en Scheiding, mede auteur van ‘De scheidingsatlas’, Dappere Dino trainer, rouw- en verlies therapeute en schip-behandelaar.

Aflevering 11

‘Scheiden, wat nu?’ in gesprek met ‘Hugo’ en over zijn complexe scheiding en alle gevolgen hiervan voor hem en zijn kinderen. “Wat als je onterecht beschuldigd wordt van dat je je dochter bont en blauw slaat en mishandeling? Hoe bewijs je je onschuld?”

Aflevering 12

In ‘Scheiden, wat nu?’ spreekt Annette Burgers met Corine Lavrijssen en laat Corine een liefdevolle kant zien in haar verhaal waarin haar echtgenoot haar exgenoot werd. Dit was geen makkelijk proces, maar het is wel heel bewust heel liefdevol verlopen.

Aflevering 13

“Helaas heb ik ook voorbeelden van ouderverstoting in mijn praktijk. Het is hartverscheurend. Dit zijn lastige zaken, want waar doe je nou wijs aan?” Wampie van Arkel is familieadvocaat, echtscheidingsmediator en voorzitter van de Nederlandse vereniging van collaborative professionals en zit in diverse DenkTanks.