Serie 6 - Scheiden, Wat Nu?

Er komt ontzettend veel op je af, als je partner je (al dan niet onverwacht) laat weten niet meer met je door te willen. En ook als jij jezelf niet meer gelukkig voelt in je relatie, doet het toch altijd veel verdriet om de relatie te beëindigen. Zeker als je kinderen hebt. Je bent niet voor niks samen begonnen, toch?!

Zelf ben ik ook (tot op heden) 1x getrouwd geweest. En gescheiden. Onze eigen scheiding verliep erg rustig. We kozen dezelfde advocaat en hadden het vrij snel geregeld. Wat ik me nog heel goed kan herinneringen is dat we beiden ‘het afhechten’ wel heel lastig vonden. Als Julio de kinderen kwam halen, ging ik in het weekend, in het begin, ook mee. Dit hebben we een tijdje gedaan, totdat we voelden ‘nu kunnen we apart starten’.

Vijf jaar na onze scheiding overleed Julio, helaas, dat kwam totaal onverwachts(hartstilstand). En toen veranderde ons leven weer, maar nu compleet.

Dit is gelijk ook waarom ‘scheiden’ mij raakt. Mijn kinderen hadden geen keuze en moesten opgroeien zonder vader. En dat viel niet mee. Als beide ouders leven, ben ik een groot voorstander, voorvechter, van contact met beide ouders. En gaat ‘ouderverstoting’ bij mij door merg en been.

Wat veel mensen niet beseffen is dat een slechte scheiding (dat jullie kinderen er last van hebben) ook altijd echt een bommetje is onder je nieuwe relatie. Dit heeft te maken met de loyaliteit naar de biologische ouder.

Willen jullie op een goede manier uit elkaar?
Wil je je relatie verbeteren met je ex?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken of we een klik hebben, ik iets voor jullie kan betekenen en of we met elkaar aan de slag willen. Dit vindt online plaats en duurt ca. een half uur.

Ik ben SCHIP behandelaar. [zie info bij coaching]
En ook begeleid ik ouders, reeds gescheiden, in betere uitvoering van het ouderschapsplan.

Heb je vragen over jouw situatie, wil je het online vrijblijvende kennismakingsgesprek? Mail dan naar: info@juttucoaching.nl

Aflevering 1

Toen ik zag dat Frénk van der Linden, journalist en schrijver, in het programma M geïnterviewd werd over zijn boek ‘En altijd maar verlangen’, dacht ik “Oh, ik wil hem ook interviewen!” Ik schreef hem een mail en zo geschiedde het.

Wil je zijn boek aanschaffen? Bestel het dan bij je boekwinkel in de buurt, dat heeft Frénks voorkeur.
#scheiden #rouw #ouderverstoting #geefheteenplek

Aflevering 2

Marja Baseler is gescheiden, pedagoog, kinderboekenschrijfster, schrijfcoach en schreef het prachtige kinderboek “Heen en weer” (E-book), dat volgens mij in het bezit moet zijn van alle kinderen* van gescheiden ouders. Trouwens, voor alle ouders is het ook geen overdreven luxe om dit boek voor hun kind te kijken.

In deze aflevering ga ik met haar in gesprek over haar eigen ervaring met haar scheiding en haar kijk op de begeleiding naar kinderen in de scheiding.

Aflevering 3

In de podcast van Annette Burgers spreekt zij in Op Zoek Naar De Liefde; ‘Scheiden, wat nu?’ met Jan Storms, auteur van het boek “Destructieve relaties op de schop; psychopathie herkennen en hanteren.”

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Aflevering 7