Serie 18 - Ontrouw Insights

In de podcast ONTROUW INSIGHTS neemt De Ontrouw Expert van Nederland, Annette Burgers, relatietherapeut en podcastsmaakster, je mee op reis om alle weetjes met je te delen over ontrouw, de gevoelens die erbij komen kijken, keuzes die je te  aken hebt, begrip te krijgen voor elkaar, te leren luisteren naar elkaar en … hoe je ontrouw kunt voorkomen, herstellen en er ‘gewoon’  over kunt praten. Weg met dat taboe! En weg met het taboe dat je uit elkaar moet na ontrouw. Het is namelijk ook mogelijk om je relatie te verdiepen en je achterstallige onderhoud-relatiewerk alsnog samen te doen zodat je samen in relatie 2.0 veel gelukkiger bent. Uit elkaar kan altijd nog, maar zoek het eerst goed uit met elkaar.

 

Met een prachtige line-up van gasten zoals o.a. Dirk de Wachter, Caroline Roodvoets, Vera Helleman, Claudia Krumme, Machiel de Graaf, George Westerduin, en anderen gaat Annette de diepte in met haar gast(en).

 

Klik hieronder voor de begeleiding herstel na ontrouw van Annette:

Aflevering 1

Annette trapt de reeks af met een interview met journaliste/auteur Lydia van der Weide.
Het gesprek gaat over DE AFFAIRE, het eerste boek van Lydia.
In DE AFFAIRE wordt Nina verliefd, terwijl ze dit helemaal niet van plan was. Lydia neemt ons op een heel realistische wijze mee in het gevoelsleven van Nina.
In deze podcast hebben we het over de moraal van dit verhaal en trouw zijn aan jezelf.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 2

Als Dirk de Wachter je iets vertelt, hang je direct aan zijn lippen. Zijn kennis van zaken en zijn prachtige vertelwijze zorgt ervoor dat niks je ontglipt. In dit interview alle aandacht voor ontrouw; dat verliefdheid je overkomt, dat je als vreemdganger je verantwoordelijkheid moet pakken. Laat me weten wat je van deze podcast vindt? Dat kan door ‘m te liken en door te sturen naar iedereen die er baat bij heeft dit interview te beluisteren.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 3

In deze podcast interviewt Annette Burgers Vera Helleman. “Ontrouw is niet erger of minder erg dan welke crisis dan ook“, zegt Vera, “Wat betekent dit op dit moment voor mij? Wij zijn de hoofdrolspelers in ons eigen script. Anderen zijn functioneel en dierbaar. Als je verliefd wordt op iemand, weet dan: dit wil je laten zien waar jij mag groeien en wat naar buiten mag komen.”

Luister met Soundcloud:

Aflevering 4

In deze aflevering ONTROUW INSIGHTS met Machiel de Graaf, gaat het over de ontrouw van zijn partner, maar vooral over het trouw zijn aan jezelf. Als je een relatie aangaat met je partner, kun je niet 100% je eigen ding doen. Je zult altijd een beetje water bij de wijn moeten doen. Maar…hoeveel water kun je erbij doen, zodat het toch nog steeds jouw favoriete wijn blijft, en je trouw kunt zijn aan jezelf.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 5

EEN VALSE START, wat als je ontzettend verliefde bent, maar wel al een relatie hebt? Kies je voor je verliefdheid, of kies je voor je ‘eerste relatie’? Nathalie en Michael kozen voor elkaar, maar dat was weerbarstiger dan zoals het klinkt. De valste start kostte hen een behoorlijk aantal jaren van hun leven. Lees mijn blog over ‘de valse start’ hier.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 6

Een affaire zet de wereld van George Westerduin compleet op zijn kop. Hoe groot op zijn kop vertelt hij mij 17 jaar later: hij ziet zijn dochter nog steeds niet. Ouderverstoting. Ik vind het een zorgwekkende ontwikkeling in ons land. Twee op de vijf kinderen ziet een van de ouders na de scheiding minder of zelfs niet meer.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 7

Toen Vanita ‘haar man’ ontmoette, zei hij direct ‘Hoi ik ben Alexander en ik ben getrouwd.’ Wat de reden is, dat ze toch zwichtte voor deze getrouwde man, vertelt ze in deze podcast. Vanita is haar echte naam, en dat is lef, want inmiddels heeft ze op TikTok ook heel veel negatieve reactie gekregen over het feit dat zij de ‘derde’ was.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 8

Stel, je bent onveilig gehecht, ben je dan eerder geneigd tot vreemdgaan? Claudia Krumme “Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit”, zij experimenteerde met drugs, alcohol, seks en destructieve liefde en is met zichzelf aan de slag gegaan. En hoe!

Luister met Soundcloud:

Aflevering 9

“Je kunt niet je kamer opruimen met de deur open.” Carolien Roodvoets is de auteur van o.a. De Duivelsdriehoek en DE aantrekkingskracht van foute mannen en zij was in ONTROUW INSIGHTS te gast bij Annette Burgers! ‘Vreemdgangers maken er nooit bewust een potje van’, zegt Carolien, ‘vaak zijn deze mensen ook op zoek naar wat hen toch elke keer weer drijft.’

Luister met Soundcloud:

Aflevering 10

Leonie Linssen heeft alles al meegemaakt op liefdesgebied. Dus ook vreemdgaan. Zij heeft hier inmiddels ook al diverse boeken over geschreven. Zij is zowel professional als ervaringsdesdkundige in ‘Dynamische relaties’. Wat een mooie en toepasselijk woord trouwens. Terwijl het zonnetje buiten heerlijk scheen, praten Annette Burgers en Leonie Linssen met elkaar via Teams.

Luister met Soundcloud:

Bekijk op YouTube:

Aflevering 11

30% van de samengestelde gezinnen in mijn praktijk zijn gevormd vanuit vreemdgaan,” zegt Cindy Schepers. Met Cindy ga ik in gesprek over DE VALSE START: je bent verliefd op je minnaar/minnares, het is echt een romantische affaire, en jullie besluiten samen verder te gaan.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 12

Voor ONTROUW INSIGHTS interviewde ik Bram Bakker. “Ik denk toch van de vrouw die… waar ik heel graag mee wilde en zij eigenlijk ook met mij, die zij… dat faalangst haar tegenhield. Waarna ik me realiseerde dat ik dat eigenlijk ook wel zelf last van had. Dus eerder hadden we wel iets en toen…

Luister met Soundcloud:

Aflevering 13

Annette Burgers spreekt met de professional Peter Henneveld om systemisch te kijken naar de driehoek bij overspel: degene met een ’tweede relatie’, degene die bedrogen wordt, en degene die ‘de derde’ is. En de invloed die dit alles op de volgende generatie, de kinderen, kan hebben.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 14

‘Wat als je partner jouw vermoeden dat hij (zij) vreemdgaat jarenlang ontkent en jou naar een psycholoog stuurt omdat je achterdochtig en jaloers bent?’ Dan is diegene, volgens Karen Walthuis, aan het gaslighten*. En heeft diegene die vreemdgaat ook zeker narcistische kenmerken.

Luister met Springcast:

Aflevering 15

Je gaat vreemd of je wordt bedrogen. Als De Ontrouw Expert van Nederland help ik jou en/of jullie. Resultaat: een compleet nieuwe relatie met dezelfde partner. Je hebt schuld en schaamte, of je bent stinken jaloers, overal om je heen zijn oordelen, hier niet. Hier ben ik, om naar jou te luisteren.

Luister met Springcast:

Aflevering 16

Annette Burgers in gesprek met Heleen Koppejan, de expert in Nederland op het gebied van ouderonthechting. Normaliter duurt het verwerken van ontrouw, in je relatie, zo’n 6 tot 18 maanden. Als je direct uit je relatie stapt en dit niet samen verwerkt, dan ligt de wond open.

Luister met Springcast:

Aflevering 17

De relatiecirkel geeft de ontwikkeling aan van een relatie. Vaak start het met verliefdheid, een fase van ontoerekeningsvatbaarheid, van extase. Wat nou, als je al een relatie hebt, en je wordt buiten jouw relatie om verliefd en je krijgt een romantische affaire? Dit verhaal wordt vervolgd.

Luister met Springcast:

Aflevering 18

Annette Burgers, de ontrouw expert van Nederland, interviewt Jolien Spoelstra, psycholoog, seksuoloog, relatietherapeut, columniste en auteur. Het gesprek gaat over ontrouw, vreemdgaan, de affaire en hoe daar naar te kijken vanuit verschillende aanvliegroutes.

Luister met Springcast:

Aflevering 19

Annette Burgers, de Ontrouw Expert van Nederland, ontving een brief van een luisteraar. Zij was erachter gekomen dat haar partner twee ontmoetingen had, waar zij niks vanaf wist. Zij was erachter gekomen NA zijn dood!

Luister met Springcast:

Aflevering 20

Ontrouw is een taboe. Erg vervelend, want met wie kan je dan hierover praten?
Annette Burgers legt uit waarom ontrouw een taboe is en aan wie je het beste jouw verhaal kunt vertellen.

Luister met Springcast:

Aflevering 21

Hoe schuldig is degene die vreemdgaat eigenlijk? Wat is schuld en wat betekent dit? Annette Burgers, de Ontrouw Expert van Nederland, kijkt op systemische wijze naar ‘de schuld’ en hoe dit werkt in het herstel na ontrouw? En ze bespreekt een aantal kritische vragen, zoals ‘Wat is het effect op je relatie als jij je partner die vreemd is gegaan direct en compleet vergeeft?’

Luister met Springcast: