In de pers

Relatietherapeut Annette ging zelf vreemd: ‘Verstand zegt nee, maar lijf denkt: hoe kan ik nee zeggen?’

Annette Burgers ging vreemd. Op een zeker moment was de relatietherapeut klaar met haar eigen overspel en besloot ze zichzelf – en héél veel anderen – onder de loep te nemen in een podcast.

Lees meer

Relatietherapeut Annette ging zelf vreemd: ‘Taboe moet eraf’

Relatietherapeut Annette Burgers weet zelf hoe het is om vreemd te gaan, maar verbaast zich over het taboe dat hier nog op rust. “Zeker wanneer je bedenkt dat één op de vier mensen vreemdgaat”, vertelt ze aan LINDA.nl.

Lees meer

De ex van je partner bedanken? De invloed van seksualiteit en intimiteit op je relatie. Annette Burgers (stief)moeder, Stiefgoed coach, stiefoma etc

In deze aflevering gaat Marieke Jansen van Het Stiefmoederparadijs in gesprek met Annette Burgers. Zij heeft in haar privé leven veel ervaring met stiefsystemen, maar ook als stiefgoedcoach en relatietherapeut heeft zij veel ervaring en kennis. Daarnaast heeft ze een super toffe podcast: “Op zoek naar de liefde”.

LDH_50_JuttuVos

Geen strijd meer, geen wrok, geen eindeloze ruzies om in plaats
daarvan weer het gevoel van verbondenheid te ervaren door
liefde en seks. Het tweedaagse programma ‘Houd Me Vast’,
gegeven door relatietherapeutes Annette Burgers en Jordie Vos,
leert stellen hun relatie te verdiepen en ruzies te stoppen.

Lees meer

Verschenen in Leven! Magazine Den Haag

Hilde, Onderwerp Stief en samengestelde gezinnen. Volledige uitzending.

In 2017 hadden ruim een half miljoen (527 duizend) kinderen jonger dan 18 jaar minstens één stiefouder, stiefbroer of –zus of halfbroer of -zus. Dat is 16 procent van alle minderjarige kinderen. Dat aantal is de afgelopen twintig jaar met bijna 180 duizend gestegen. (bron CBS)

Hilde ontvangt in de studio Patricia Heije oprichter van Stiefgoed een hulpverleningsorganisatie voor samengestelde gezinnen, Annet Burgers, Stiefgoedcoach & ervaringsdeskundige, Anita Veldman. Ervaringsdeskundige, Karin den Hollander Directeur en oprichter Stichting Stiefacademie Nederland en auteur van het boek “De mijne zijn de liefste”, Stefan van den Brink ervaringsdeskundige en Irma Huis in ’t Veld auteur van het boek “Plusmama”. Allemaal met hun eigen verhaal en ervaringen.

Meer informatie: www.stiefacademienederland.nl & www.stiefgoed.nl

Untitled

Relatietherapeut over vreemdgaan: ‘de mening van anderen maakt het bijna onmogelijk om bij elkaar te blijven’

Van een stiekeme flirt tot een jarenlange verhouding: wie vreemdgaat in een vaste relatie betaalt meestal een hoge prijs. Vaak betekent het namelijk het einde van de relatie. Maar is dit de enige manier? Relatietherapeut Annette Burgers (57) weet zelf hoe het is om vreemd te gaan en vindt dat er rondom dit onderwerp een te grote veroordeling zit. Het taboe moet volgens haar doorbroken worden.

In haar podcast Op Zoek Naar De Liefde; Ontrouw, wat nu? Wilde ze achterhalen waarom ze zelf vreemdging en of er een manier is om het te voorkomen.

Lees meer

Verschenen in Margriet