In de pers

Margriet

Annette Burgers werd bevraagd of er koppels zijn zonder seksuele relatie. Met de vraag: kan een relatie goed zijn als er geen seks is?
Interessante vraag en het werd een interessant artikel.

Wil je dit artikel als PDF ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@juttucoaching.nl ovv artikel Margriet.

‘De wereld van Sofie’ | VRT

Naar aanleiding van het nieuwe nummer van Emma Heesters, werd Annette gebeld als expert, maar vooral als ervaringsdeskundige over haar vreemdgaan. Ook legt zij uit waarom zij haar verhaal vertelt.

‘De wereld van Sofie’ is een programma op de VRT en duurt twee uur. Rika Ponnet is de expert in de studio.

Luister hier

.

Vrijmibo op @denhaagfm

Annette werd uitgenodigd bij de vrijmibo door Elias en dit is de uitzending en natuurlijk ging het over vreemdgaan…

VLAMMAGAZINE No.2 | 2023

In VLAMMAGAZINE No.2 | 2023 is het artikel, geschreven door Annette Burgers, Een samengesteld gezin is topsport; ‘Wat is jouw plek op het veld?’ gepubliceerd.

Een samengesteld gezin is als een fusie tussen Ajax en Feyenoord: verschillende cultuur en gewoonten, dezelfde ambities.

Bestel jouw Vlam Magazine door naar vlammagazine.nl te gaan

.

LINDA 228

Joan Makenbach interviewde Petra Deij en Annette Burgers over het beloven van eeuwige trouw. Is dat nog van deze tijd?
Bij scheiden ligt er geen schaamte meer, bij blijven na ontrouw wel.

Nachtprogramma Mischa Blok, radio NPO1

Het was een eer om uitgenodigd te worden door Mischa Blok, radio NPO1, voor haar nachtprogramma.
Van te voren goed nadenken over de muziek (Ana Belen en John Legend) en de tune uit mijn jeugd (TopPop).
En natuurlijk ging het over ontrouw. Ik wil het taboe en vooral de oordelen doorbreken. Dit relationele trauma is ontzettend heftig als het je overkomt. Wees voorzichtig met je reactie.
En een super verrassing om Peter Gossen ineens te horen spreken. Geweldig! Dankjewel Peter. Dankjewel Mischa.

Heb je vragen over jouw situatie?
Of heb je vragen over dit interview? Stuur je vraag naar info@juttucoaching.nl

Libelle Nr 8, 9 t/m 15 februari 2023

In Libelle vertelt Annette haar persoonlijke verhaal. Wanneer besloot ze dat ze niet meer vreemd wilde gaan en waarom? En hoe kijkt zij naar haar huidige relatie?

Wil je de tekst van dit artikel lezen en niet meer de Libelle in de winkel kunnen bemachtigen, dan kun je dit artikel aanvragen door een mail te sturen naar: info@juttucoaching.nl ovv artikel Libelle

Linda de Mol heeft iets uit te zoeken, wat goed!

Linda de Mol heeft een ex. De ex ging vreemd en vertoonde grensoverschrijdend gedrag jegens (jonge) vrouwen. Nadat de uitzending van BOOS op YouTube gelanceerd was, vertrok de ex, Jeroen Rietbergen, met de noorderzon en een retourtje Verweggistan. Linda verbrak de relatie.

Lees meer

Relatietherapeut Annette ging zelf vreemd: ‘Verstand zegt nee, maar lijf denkt: hoe kan ik nee zeggen?’

Annette Burgers ging vreemd. Op een zeker moment was de relatietherapeut klaar met haar eigen overspel en besloot ze zichzelf – en héél veel anderen – onder de loep te nemen in een podcast.

Lees meer

Vlam Magazine Nr 4, 2022

In Vlam Magazine vertelt Annette over de opties wat je kunt doen als je ontdekt dat je partner vreemdgaat. Je kunt vluchten, vechten, of bevriezen. De optie die voortkomt uit heel veel liefde voor elkaar is het onderzoek om te kijken of het mogelijk is om een compleet nieuwe relatie te krijgen met dezelfde partner.

Nog beter is natuurlijk om vreemdgaan (een relatietrauma) te voorkomen. En het gesprek aan te gaan met je partner waardoor je jezelf en je relatie niet hoeft te saboteren.

De illustraties zijn gemaakt door Rianne Witteveen

Wil je dit hele artikel lezen? Je kunt via de website www.vlammagazine.nl altijd nog oude magazines kopen. Een aanrader, er staan namelijk nog veel meer prachtige artikels in dat blad.

Lukt het jou om financiele redenen niet om dit te betalen? Mail dan naar info@juttucoaching.nl ovv artikel Vlam Magazine en dan ontvang je het artikel in je mailbox.

De ex van je partner bedanken? De invloed van seksualiteit en intimiteit op je relatie. Annette Burgers (stief)moeder, Stiefgoed coach, stiefoma etc

In deze aflevering gaat Marieke Jansen van Het Stiefmoederparadijs in gesprek met Annette Burgers. Zij heeft in haar privé leven veel ervaring met stiefsystemen, maar ook als stiefgoedcoach en relatietherapeut heeft zij veel ervaring en kennis. Daarnaast heeft ze een super toffe podcast: “Op zoek naar de liefde”.

Relatietherapeut Annette ging zelf vreemd: ‘Taboe moet eraf’

Relatietherapeut Annette Burgers weet zelf hoe het is om vreemd te gaan, maar verbaast zich over het taboe dat hier nog op rust. “Zeker wanneer je bedenkt dat één op de vier mensen vreemdgaat”, vertelt ze aan LINDA.nl.

Lees meer

Hilde, Onderwerp Stief en samengestelde gezinnen. Volledige uitzending.

In 2017 hadden ruim een half miljoen (527 duizend) kinderen jonger dan 18 jaar minstens één stiefouder, stiefbroer of –zus of halfbroer of -zus. Dat is 16 procent van alle minderjarige kinderen. Dat aantal is de afgelopen twintig jaar met bijna 180 duizend gestegen. (bron CBS)

Hilde ontvangt in de studio Patricia Heije oprichter van Stiefgoed een hulpverleningsorganisatie voor samengestelde gezinnen, Annet Burgers, Stiefgoedcoach & ervaringsdeskundige, Anita Veldman. Ervaringsdeskundige, Karin den Hollander Directeur en oprichter Stichting Stiefacademie Nederland en auteur van het boek “De mijne zijn de liefste”, Stefan van den Brink ervaringsdeskundige en Irma Huis in ’t Veld auteur van het boek “Plusmama”. Allemaal met hun eigen verhaal en ervaringen.

Meer informatie: www.stiefacademienederland.nl & www.stiefgoed.nl

LDH_50_JuttuVos

Geen strijd meer, geen wrok, geen eindeloze ruzies om in plaats
daarvan weer het gevoel van verbondenheid te ervaren door
liefde en seks. Het tweedaagse programma ‘Houd Me Vast’,
gegeven door relatietherapeutes Annette Burgers en Jordie Vos,
leert stellen hun relatie te verdiepen en ruzies te stoppen.

Lees meer

Verschenen in Leven! Magazine Den Haag

Untitled

Relatietherapeut over vreemdgaan: ‘de mening van anderen maakt het bijna onmogelijk om bij elkaar te blijven’

Van een stiekeme flirt tot een jarenlange verhouding: wie vreemdgaat in een vaste relatie betaalt meestal een hoge prijs. Vaak betekent het namelijk het einde van de relatie. Maar is dit de enige manier? Relatietherapeut Annette Burgers (57) weet zelf hoe het is om vreemd te gaan en vindt dat er rondom dit onderwerp een te grote veroordeling zit. Het taboe moet volgens haar doorbroken worden.

In haar podcast Op Zoek Naar De Liefde; Ontrouw, wat nu? Wilde ze achterhalen waarom ze zelf vreemdging en of er een manier is om het te voorkomen.

Lees meer

Verschenen in Margriet

metro_11-11

Het Metro-panel over de stelling: ‘Het liefdesleven van BN’ers gaat ons niets aan’

Steeds vaker komen BN’ers in het nieuws nadat details over hun liefdesleven openbaar worden. De één gaat vreemd, de ander stuurt pikante appjes en weer een ander maakt foto’s van zijn of haar geslachtsdeel. Veel mensen smullen er door middel van roddelbladen en juicekanalen van, maar gaat dat niet te ver? Hebben BN’ers niet ook recht op privacy? We leggen het voor aan ons Metro-panel met de stelling ‘het liefdesleven van BN’ers gaat ons niks aan’.

Vooral Waylon ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. Een aantal maanden geleden kwam aan het licht dat hij was vreemdgegaan terwijl zijn vriendin, Bibi Breijman, zwanger was. In Boerderij van Dorst gaf hij tekst en uitleg, hij weet het vreemdgaan aan een erectiestoornis (wat volgens een seksuoloog vaker voorkomt). Ook daarover hadden veel mensen een oordeel.

Vandaag nemen plaats in het panel media-ethicus Huub Evers en relatietherapeuten Annette Burgers en Robert Haringsma.

Lees meer

Verschenen in Metro