Serie 12 - Ontrouw (2), wat nu?

In deze serie voert Annette gesprekken met ervaringsdeskundigen op het gebied van ontrouw/vreemdgaan/overspel/affaire. De meeste interviews zijn met de ‘overspelige partner’.

Er speelt veel in een relatie. We hebben geen les op school gehad hoe je een relatie vorm geeft, hoe je omgaat met je rugzak en je eigen verleden, gevoelens en soms ook trauma’s.

Wat maakt dat iemand een affaire start? Wat is het verhaal erachter?
Wil jij ook je verhaal delen met Annette, neem dan contact op met info@juttucoaching.nl ovv ‘Podcast Ontrouw(2), wat nu?’

Wil jij het E-BOOK ‘De Beste tips om je leven weer op de rit te zetten na ontrouw’ gratis ontvangen? Meld je dan ook aan via info@juttucoaching.nl ovv E-BOOK ONTROUW.

Wil jij en of jullie begeleiding bij ontrouw?
Boek dan een gratis kennismakingssessie bij Annette via info@juttucoaching.nl ovv gratis kennismaking.

Aflevering 1

Marjolein is getrouwd en houdt veel van haar man. Ze komt erachter dat haar man een affaire heeft. En niet zomaar een affaire, die vrouw blijkt een kind te verwachten van haar eigen echtgenoot.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 2

Ja, ik ben in mijn leven wel een aantal keren vreemdgegaan. Sinds een paar jaar heb ik het afgezworen nadat ik besloten had een podcastserie te maken over ontrouw en nadat ik een zelfonderzoek had gedaan.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 3

Dini voelde zich niet (meer) gelukkig in haar relatie. Ze was het niet van plan, maar werd verliefd. Ze vertelt haar verhaal met een reden.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 4

Maria haar relatie liep echt niet meer….. en toen zij een aantrekkelijke man tegenkwam die haar aandacht gaf, werd zij verliefd en begon het gesprek met haar man.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 5

Remon en zijn vrouw leven als broer en zus en eigenlijk ook als moeder en kind in hun relatie. Ze nemen de stap om in therapie te gaan.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 6

In deze aflevering spreek ik met Jan. Hij is al 35 jaar getrouwd en het feest van de seksuele relatie is beëindigd. Toch wil hij niet de 35 jaar samen overboord gooien.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 7

Jullie zijn vreemdgegaan met elkaar en jullie besluiten je huidige relatie te beëindigen en samen door te gaan. Dat is een valse start. Wat is een valse start, waarom heet dit zo en hoe werkt het. Beluister deze podcast en je begrijpt wat ik bedoel.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 8

Wat is de rol van ‘DE DERDE’ in een driehoeksverhouding? Wat zijn de rechten en plichten? Of zijn die er niet? Wat is de verantwoordelijkheid, of is die er niet? Ik heb niet alle antwoorden, maar doe een poging om een en ander te belichten over die rol.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 9

“Er speelt veel verlies bij vreemdgaan. De doos van Pandora moet in één keer open. Is mijn partner wel die ik dacht dat ie was?
Alles wat je begrijpt, daar kan je mee verder. Rouw is een recatie op een verlies.”

Luister met Soundcloud:

Aflevering 10

In ‘Nooit meer doen alsof’, schrijft Aukje Nauta over schaamte, haar eigen schaamte en schaamte in het algemeen. Ook schrijft zij in datzelfde boek over haar relatie met ‘Jasper’, die getrouwd is.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 11

‘Achter elk persoon die vreemdgaat schuilt een verhaal’. Quincy is 40 jaar. In het verleden is hij vreemdgegaan. Hij kopieerde het gedrag van zijn vader.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 12

Herma Kluin is prive-detective “Als mijn werk alleen zou bestaan over opdrachten die te maken hebben met ontrouw/vreemdgaan, dan zou ik mijn werk niet zo leuk vinden.”

Luister met Soundcloud:

Aflevering 13

‘Julia’ is 25 jaar getrouwd met ‘Andre’ als ze op haar werk in contact komt met ‘Koen’.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 14

Anne is anti-vreemdgaan en wordt verliefd op een getrouwde man met vier kinderen.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 15

Sinds enige tijd ben ik verliefd op een collega. Ik heb mijn collega niks durven vertellen, want ik ben een getrouwde vrouw met een lieve man en drie kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 16

Hey Annette, Ik ben erachter gekomen dat mijn partner vreemdgaat en me bedriegt. Ik wil haar niet confronteren en samenblijven voor de kinderen. Ik houd nog zielsveel van deze vrouw.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 17

Mijn man bedroog me 4 maanden met een collega op het werk. Ik kwam er zelf achter. Hij koos onmiddellijk voor ons, zijn gezin, en zei dat hij ons nooit wilde missen. Hoe kun je van de eerste plaats naar de tweede worden geschoven en dat gewoon terug op de eerste staan?

Luister met Soundcloud:

Aflevering 18

Vandaag een stelling van mezelf: ‘Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?’ Ik zeg ‘neen’, wat zeg jij? Het is de week van de liefde en dit is een korte podcast in de opmars naar Valentijnsdag waarin ik elke dag aan vraag beantwoord, of een stelling bespreek.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 19

“Help, ik ben verliefd op een getrouwde man, wat nu?” 1 a 2 % van de mensen met een relatie, kiest voor ‘de derde’ partij; dat betekent dat 98 a 99 % van de mensen met een relatie, NIET kiesen voor ‘de derde’ partij.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 20

Renate en ‘man 2’ krijgen een affaire. Beiden gaan vreemd. En als ze 9 weken zwanger is, hoort Renate dit in het ziekenhuis. Vriendlief geeft ‘niet thuis’. Renate vertelt in deze podcast haar verhaal omdat zij nooit gehoord is.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 21

Er zijn een dikke tien vragen die je jezelf moet stellen. De affaire betekent iets voor jou. Als je niet weet wat de reden is, dan krijg je geheid dezelfde uitdaging nog een keer voor je deur. Ga je je affaire opbiechten? Wat vind jij?

Luister met Soundcloud:

Aflevering 22

Wat komt er allemaal op je af als je partner vreemdgaat, of vreemdgegaan is?
Is het mogelijk om samen bij elkaar te blijven en misschien wel samen gelukkiger te worden? Ja, dat kan!

Luister met Soundcloud:

Aflevering 23

“Het is gek dat de gedupeerde partner meer moeite doet om degene die ontrouw geweest is te vergeven, dan de moeite die iemand doet die vreemdgegaan is om zijn of haar oprechte excuus te maken.”

Luister met Soundcloud:

Aflevering 24

Sara, de vrouw van Bas, biechtte haar affaire op toen die affaire over was. Bas was totaal verrast en had het gevoel in een ravijn te storten. In één klap stond hij zelf weer helemaal op ‘AAN’, hij voelde onmiddellijk de grote liefde voor zijn vrouw.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 25

Natuurijk ben je, als je verliefd wordt en vreemdgaat, he-le-maal niet bezig met het effect hiervan op jouw kinderen. Het is helaas nogal naïef om te denken dat het helemaal geen effect heeft.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 26

Hoe maak je een goed excuus na vreemdgaan?” Een goed excuus maken is zo makkelijk nog niet. Daar komt echt wel wat bij kijken. Een goed excuus is noodzakelijk om een stap te zetten naar je partner.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 27

Er zijn heel veel redenen waarom mensen vreemdgaan en het kan een zeer complex en gevoelig onderwerp zijn.
En elke situatie is anders.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 28

Wat als je verliefd wordt op een prachtig persoon en die persoon blijkt een verslaving te hebben? Of als jij jouw eigen partner ineens betrapt en blijkt dat ‘iets’ een verslaving geworden is, maar dat jouw partner dit al enige tijd geheim heeft weten te houden?

Luister met Soundcloud:

Aflevering 29

Hoe succesvol is relatietherapie na vreemdgaan? Deze vraag stelde Marieke. Helaas, ik heb geen glazen bol in mijn praktijk. Maar, er zijn wel succescriteria te benoemen.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 30

Claudia is bedrogen door haar man. Niet 1 keer, maar een langere periode. Steeds met dezelfde vrouw. Dit was een heel heftige periode voor haar. Ze zijn nog steeds samen.

Luister met Soundcloud:

Aflevering 31

Hoe beleef je als kind als je ouders uit elkaar gaan, omdat je vader vreemdgegaan is? In Villa Pinedo, Utrecht, ontmoette ik drie prachtige jongedames, Roos, Emma en Isabelle. Zij kenden elkaar niet, maar zijn alledrie als buddy en spreker verbonden aan Villa Pinedo.

Luister met Soundcloud: