Over Mij

Mijn privé

Ik ben enig kind. Toen ik vier jaar oud was, gingen mijn ouders scheiden. Ik heb altijd gedacht dat dat weinig effect had op mijn leven, maar daar ben ik op terug gekomen.

Toen mijn kinderen 12 en 9 jaar oud waren, overleed hun vader, ongeveer vijf jaar na onze scheiding. Dit alles heeft veel impact op onze levens gehad. Inmiddels zijn het dertigers en staan ze beiden stevig op hun benen, zijn ze allebei ook ouders en heeft dat heuglijke feit mij OMA gemaakt. Ik ben ontzettend trots op ze.

Als kind van gescheiden ouders, zelf gescheiden en weduwe heeft het leven mij heel veel levenservaring en vooral ook levenslessen gegeven. Niet altijd even gemakkelijk en leuk, maar uiteindelijk ben ik blij met al deze lessen en ervaringen. Het heeft me gemaakt wie ik nu ben.

Mijn interesse in relaties en de zoektocht naar de liefde (Podcast “Op zoek naar de liefde”) is dan ook niet uit het niets ontstaan. De verbinding aangaan en contact met de ander maken op het diepste niveau, was voor mij erg spannend. Het heeft dan ook wat ervaringen en opleidingen gekost voordat ik daar stappen in durfde te zetten.

Ik heb de liefde gevonden. De allerbelangrijkste liefde, hoe gek het ook klinkt, is de liefde voor jezelf. Als die er niet is, richt je je teveel op je partner. En is er sprake van afhankelijkheid. Je partner moet de aanvulling zijn en niet de invulling. De kers op de taart. In goede en slechte tijden.

In mijn blogs, podcasts en begeleiding ben ik erg open over mijn eigen liefdesleven. Mijn proces kan anderen weer helpen om inzichten te krijgen.

new_pic

Mijn missie

Naast een goede gezondheid is de liefde mijn drive in mijn leven. Ook het maken van keuzes is zoveel mooier als dit vanuit liefde gebeurt in plaats vanuit angst, of boosheid, of verdriet. Als je de liefde je kompas laat zijn voor je leven, ben je volgens mij een gelukkig mens.

Mijn motto is dan ook “Stay open to change and keep improving your relationship”. Mijn logo staat voor geestelijk inzicht, meester van je lot zijn en transformatie. Kortom: openstaan voor verandering en verbetering, vanuit liefde, vertrouwen, acceptatie en overgave.

Het is mijn missie om het taboe ontrouw, of nog een groter taboe na ontrouw met elkaar door te gaan en samen met de eigen partner naar een compleet nieuwe relatie met elkaar te gaan te doorbreken.
Beter is natuurlijk om ontrouw te voorkomen en als koppel te leren om heel goede gesprekken met elkaar aan te gaan. Goed nieuws! Dit kun je leren! Ook jij. De relationele intelligentie is leerbaar.

Als de ontrouw expert van Nederland zet ik me 100% in om koppels die hiermee te maken hebben in a ‘High End’ way te begeleiden. Als er genoeg liefde is, dan is de kans groot dat je na deze crisis een compleet nieuwe relatie krijgt, met elkaar.

Communicatie is, als je in de emotie zit, hogere wiskunde. En wat is het mooi om een echt goed gesprek met elkaar te hebben. En elkaar te begrijpen in plaats van de deur dicht te slaan, de deur uit te vliegen en uit verbinding te gaan. Betere communicatie is betere verbinding is betere intimiteit en is betere seksualiteit. Voila! Ik maak veelvuldig gebruik van de allerbeste communicatiemethode: de IMAGO DIALOOG. Je leert hierdoor je partner echt te begrijpen.

Als stiefcoach expert leer ik jullie de technieken en tactieken kennen, waar je het bestaan nog niet vanaf wist. Deze instrumenten had je nodig om het beter te begrijpen. En… pas als je het begrijpt, ga je veranderen. En dan komt er meer rust en harmonie in het samengesteld gezin.

Zakelijk

Het is niet zo, dat ik als klein kind al wist dat ik juf wilde worden. Toch ben ik inmiddels al 36 jaar juf. En nog steeds sta ik ook nog twee dagen voor de klas. Ik ervaar het als verfrissend, inspirerend, motiverend en verjongend om les te geven aan pubers.
Nadat ik werkzaam ben geweest in het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs, de Hogeschool en de rollen vervuld heb van juf, docent, docentencoach, schoolopleider en teamleider, heb ik ervoor gekozen om mijn eigen coachpraktijk te starten.

Na gestart te zijn als loopbaancoach kon ik de verleiding niet weerstaan om te kiezen voor de liefde, en mijn innerlijke behoefte om mijn kennis en ervaring in te zetten om anderen te begeleiden in hun zoektocht naar verbinding vanuit liefde. En dit te doen als stiefcoach (met in mijn rugzak veel ervaring in samengestelde gezinnen) en relatiecoach.

Ontrouw (vreemdgaan, overspel) heeft mijn aandacht. Enerzijds zie ik om mij heen dat dit in veel relaties een thema is, en anderzijds zijn de (ver) oordelen hierover zeer groot. Erover praten, dat is lastig. Het is nog steeds een taboe.

Met mijn podcastserie ‘ONTROUW, WAT NU?’ wil(de) ik dit taboe doorbreken. En, een tip van de sluier, er komt een tweede serie over ontrouw aan. Maar eerst de serie over ‘ONVEILIG GEHECHT, WAT NU?’