Serie 4 - Ervaringsdeskundigen

Aflevering 1

Karin den Hollander vertelt openhartig in haar eigen huis in Houten over haar liefde met Joost, hoe ze elkaar hebben leren kennen (een NS huwelijk) en hoe ze het ervaren heeft om een relatie aan te gaan met een weduwnaar met kinderen.
Website.

Aflevering 2

In “Op zoek naar de liefde” ontmoet ik Linda Pasman, dochter uit Christelijk een boerengezin die uiteindelijk een reis doormaakt en EFT therapeut en samengesteld gezinscoach is geworden. Na haar scheiding ontmoet ze Gerjo. Zij met 5 kinderen en hij met 3 kinderen. Website.

Aflevering 3

Ahmed Chaleh was 28 en ‘klaar’ voor een huwelijk. Met hulp van zijn zusje vond hij zijn vrouw via Hyves. Het proces van ‘werken aan het huwelijk’ komt later op gang. Hij telde de ruzies en kwam tot de conclusies dat het anders kon en anders moest.
YouTube.

Aflevering 4.1

In deze aflevering ben ik in gesprek met mijn collega Margarita Bernal van Stiefgoed Leiden en hebben we het over een aantal zaken. In ca. 40 minuten luistertijd een combinatie van vraag en antwoord, van kennis en inzicht, en het besef hoe je van strijd naar zorg gaat met en voor elkaar in je relatie. Website.

Aflevering 4.2

Wederom in gesprek met Margarita Bernal van Stiefgoed Leiden. We zijn dieper ingegaan op het stuk ‘ouderboodschappen’, dat wat onze ouders vroeger als boodschap figuurlijk meegaven. En op bijzondere wijze zijn we gaan leven naar die boodschappen. Website.

Aflevering 5

Jan Rufer is 59 jaar en we praten over de liefde. Zo’n 8 jaar geleden krijgt hij contact met Bianca via Relatie Planet. Jan had toen contact met veel vrouwen, want hij houdt namelijk van vrouwen. Met Bianca was het contact anders, omdat zij niet geinteresseerd is in seks, in die tijd.

Aflevering 6

Brenda ziet bij haar man een bobbel in zijn nek en stuurt ‘m naar de huisarts. Van de huisarts naar t ziekenhuis en een week voor de geboorte van hun oudste dochter komt de uitslag binnen: non hodgkin kanker.

Aflevering 7

“We kunnen er alleen maar dwars doorheen.”
Brechje van Geenen is scheidingsegeleider. Toen haar kinderen, twee jongens, 1 en 4 jaar waren, gingen haar man en zij uit elkaar, na 15 jaar een relatie.