Samengestelde gezinnen

Een samengesteld gezin is topsport. Je hebt o.a. te maken met ex-en, scheidingen, loyale kinderen en nieuwe partners die een mening hebben over jouw kind.

Als kind van gescheiden ouders, als partner in een samengesteld gezin, geloof ik niet in sprookjes en ‘de boze stiefmoeder/stiefvader’. Ik geloof wel in samenwerking, communicatie, afspraken, de juiste positie, zorg, uithoudingsvermogen, verbinding van jullie als team. Als coach van Stiefgoed zet ik me heel graag in om vanuit mijn professionele en persoonlijke ervaringen, vanuit mijn hart met kennis van zaken, ouders, stiefouders en hun kinderen te begeleiden.

Voor topsport heb je een aantal dingen nodig, als je gaat voor die gouden medaille. Je moet zorgen dat je mentale en fysieke conditie in orde is. Dat is je basis. Hier ben je als individueel zelf voor verantwoordelijk. Als koppel moet je schouder aan schouder, hand in hand staan. Het is inmiddels bekend dat niet het team met de meeste talenten de Champion League wint, maar wel het team met de beste TEAM-SPIRIT. En ook Usain Bolt behaalde niet zijn records zonder te oefenen. Oefeningen zijn dus noodzakelijk. En lukt het niet? Dan weer opnieuw. Het is van groot belang te beseffen dat het gaat om jouw eigen motivatie en commitment. De intentie (Ik wil het. Ik neem de vrijheid dit te onderzoeken) is belangrijker dan de mechaniek (Ik kan het) om een goed resultaat te behalen. Als je wil groot genoeg is, dan kun je het gedrag aanleren.
Van mij leer je wat de beste technieken en tactieken zijn die je kunt gebruiken. En jou en jullie is het om het te doen.

Tijdens het begeleiden van samengestelde gezinnen, of het individuele traject met een stiefouder, of het gesprek voor jullie als ex-partners maak ik gebruik van de Stiefgoed methodiek.

Stiefgoed wérkt voor samengestelde gezinnen.

Tijdens de uitgebreide intake maken we een plan van aanpak gericht op jullie hulpvraag. We kijken welke dynamieken er spelen, wat de invloed is van de ex-partners, hoe jullie communicatie is, wat jullie afspraken zijn betreffende opvoeding en huisregels en hoe het contact is met de kinderen. En we kijken naar jullie specifieke probleem/uitdaging. Alles gericht op de route naar meer rust & harmonie in jullie gezin. Naar effectieve hulp die iedereen verlangt.

Het samengestelde gezin is altijd gebouwd op rouw, een scheiding of een overlijden is eraan vooraf gegaan.
En die rouw heeft linksom of rechtsom invloed op jullie relatie.

“Eigenlijk zou elk samengesteld gezin in het begin van de relatie een Stiefgoedtraject moeten doorlopen om een goed fundament neer te zetten. En meer kans van slagen te hebben. ”
Dennis

Wil je meer weten en/of een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen? Dat kan. Klik dan hier: