Één van jullie is vreemdgegaan. Het is één grote nare situatie met pijn, verdriet, wanhoop, onmacht, frustratie, jaloezie, schuld en schaamte.

Je hebt één vraag. Wat nu?

Na de eerste grote schrik kijk je elkaar in de ogen en besef je beiden dat er nog liefde is, en je niet uit elkaar wilt. Je vraagt je af wat er gebeurd is? Jullie willen onderzoeken of het mogelijk is om dit relatietrauma te helen. De wens om samen oud te worden is er nog steeds. Jullie zitten vol met schuld of schaamte en jullie weten niet waar te beginnen.

Heftige emoties en verwijten maken dat je niet met elkaar kunt praten. Zo kom je niet verder.

 

“Alleen kan je niks, je moet het samendoen.”
Johan Cruijff 


Relatieherstel na ontrouw.  Hoe doe je dat?

Dit is geen ‘Quick fix, one size fits all’ is. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het gemiddeld ongeveer een half jaar duurt om samen goed uit deze crisis te komen. Er is werk aan de winkel om dit trauma te verwerken, om echt goede gesprekken te voeren, vertrouwen (terug) te winnen, de seksuele relatie te bespreken en te verbeteren en emotioneel weer te kunnen verbinden.
Dat alles zal ervoor zorgen dat jullie aan de tekentafel relatie 2.0 kunnen starten. Of jullie besluiten alsnog, maar dan op een liefdevolle manier, uit elkaar te gaan.

3

Mijn naam is Annette Burgers, ik ben de oprichter van Juttu Coaching. Als het gaat over vreemdgaan, dan weet ik waar ik het over heb. Ook ik ben vreemdgegaan, tot ik besloot hiermee te stoppen. Dit is niet vanzelf gegaan, hier heb ik hard voor gewerkt. Nu heb ik geen stress meer in mijn relatie, nu heb geen dubbele en/of stiekeme agenda meer, geen schuldgevoel meer, geen schaamte meer en ik hoef ook niet meer bang te zijn om betrapt te worden. Ik maak keuzes waar ik trots op ben.

Ik ben relatietherapeute en daar zijn er natuurlijk heel veel van in Nederland. Ik ben echter de enige die zich op deze wijze in ontrouw heeft gespecialiseerd.
Dagelijks ontvang ik koppels, waarbij vreemdgaan het probleem is.  Zij hebben de keuze gemaakt bij elkaar te willen blijven. Herstel gaat niet vanzelf, dus daar zochten ze hulp voor. Door al deze ervaring met ontrouw zie ik snel wat wel werkt om het vertrouwen te herstellen, om betere gesprekken te voeren, de intimiteit en de seksualiteit te verbeteren.

In diverse media (Linda, Libelle, Vlam Magazine, en het AD) hebben artikelen gestaan. Ook was ik op NPO1 te beluisteren in het programma van Mischa Blok, waarin het over ontrouw ging. Uiteraard bespreek ik het onderwerp ontrouw ook heel erg vaak in mijn podcast ‘Op Zoek Naar De Liefde’.

“Onze relatie van 22 jaar is niet beëindigd, maar juist weer opgebloeid dankzij jou. Wij zien het als een nieuwe start, een nieuw begin. Ik ben opnieuw verliefd geworden op de man waar ik ooit verliefd op ben geworden. En hoe raar het ook klinkt; het voelt hechter en intenser dan ooit. Wat ben ik blij dat wij gevochten hebben voor onze relatie. Je bent een topper.”
Eva

4

Relatieherstel na ontrouw gaat zeker niet vanzelf
Een crisis kan groei en ontwikkelen opleveren, maar daar moet je wel aan werken. Zeker als je al een tijdlang (een paar jaar?) niet goed met elkaar praat, dan heb je niet alleen samen het trauma te verwerken, maar dan heb je ook nog te repareren wat jullie samen hebben laten liggen.
Het goede nieuws is, dat het je en persoonlijk en als koppel veel innerlijke en relationele groei oplevert.
Koppels die in mijn programma stappen ervaren de volgende resultaten binnen zes maanden:

 Het drama van ontrouw is verwerkt:

Boosheid, woede, onmacht, vergeven, acceptatie, vertrouwen, afgunst, schuld, schaamte, machteloosheid en controle kunnen je helemaal overnemen. Je leert in dit traject hier op betere manieren mee om te gaan. Je leert ook verantwoordelijkheid te nemen en niet-helpend gedrag te stoppen. Ook leer je een goed excuus te maken.

“Toen ik achter zijn affaire kwam, leek het alsof er zes intercity’s over me heen reden. Ik had geen gevoel meer of ik uberhaupt nog een leven had en of ik wilde leven.”
– Maarten –

 

Ik vertrouw mijn partner weer:
Een van de belangrijkste resultaten van succesvol relatieherstel na ontrouw is het herstel en de opbouw van vertrouwen tussen jullie. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Zonder vertrouwen is er geen relatie. Gedurende het traject staat dit continu centraal.

“Het duurde zeker wel een tijd, maar het vertrouwen is terug. Ik ben zijn affaire niet vergeten, maar ik vertrouw hem nu meer dan ooit tevoren.”
– Sandra –

 

  Ik durf weer alles te bespreken met mijn partner:
Het herstellen van een relatie na ontrouw vereist open en eerlijke communicatie. Als gevolg van dit traject kunnen jullie effectievere gesprekken voeren, waardoor je beter in staat bent om je gevoelens, behoeften, verlangens, zorgen en angsten uit te spreken en met elkaar te delen. Voor sommigen betekent dit dat ze betere gesprekken dan ooit hebben.

“Helaas heeft mijn vrouw aangegeven, toch niet verder te willen met mij. We hebben dit, met behulp van Annette, toch goed kunnen afronden zodat we elkaar het beste gunnen en we een vriendschap gestart zijn. En niet te vergeten, partners in ouderschap blijven. We hebben nu betere gesprekken dan ooit.”
– Marco –

 

Meer verbinding:
Het succesvol overwinnen van ontrouw kan leiden tot een versterkte emotionele band tussen jullie. Door een aantal maanden intensief samen door moeilijke tijden te gaan en te werken aan het herstel van de relatie, kunnen jullie een dieper begrip, compassie en empathie ontwikkelen voor elkaar.

“Bijzonder, door dit half jaar samen met elkaar te werken aan onszelf en aan de relatie, is de verbinding veel intensiever. Ik twijfel er niet over of ik ooit nog een keer vreemdga. Zij is het. Er kan niemand meer tussenkomen.”
– Pascal –

 

Groei en persoonlijke ontwikkeling:
Een crisis is een kans op ontwikkeling. Het proces dwingt jullie om naar jezelf te kijken, verantwoordelijkheid te nemen, te werken aan persoonlijke verbetering, en het maken van betere keuzes. Dit kan resulteren in een sterker gevoel van eigenwaarde en veerkracht.

“Ik had geen idee dat ik door deze therapie naar aanleiding van mijn vreemdgaan, zoveel zou leren over mezelf. Ik zou bijna zeggen dat ik ‘blij’ ben dat ik vreemdgegaan ben. Deze ontwikkeling had ik niet willen missen in ons leven. Ik zal echt nooit meer vreemdgaan.”
– Albert –

 

✅ Herstel van intieme relatie:
Niet altijd, maar heel vaak is er sprake van ontevredenheid bij een of beide partners op het gebied van intimiteit en seksualiteit, waardoor het risico op ontrouw vergroot. En een van jullie open kwam te staan voor de derde. Het succesvol herstellen zal ook leiden tot een herstel van de intieme & seksuele relatie tussen jullie. Dit betekent het herstellen van jullie seksuele intimiteit, wederzijdse genegenheid en het creëren van een veilige ruimte voor emotionele en fysieke verbinding. Je voelt je weer begeerd.

“Wij gaan goed. We maken meer tijd vrij om samen te zijn en we zoenen weer! En dat bevalt erg goed. Alsof we elkaar weer opnieuw ontdekken en leren kennen. En dat is zo fijn!”
– Iris –

 

Ik begrijp beter waarom mijn partner is vreemdgegaan:
Het is van belang de oorzaak van het vreemdgaan te begrijpen. Als je het begrijpt, kun je er pas van leren. Tijdens het traject nemen we uitgebreid jullie relatietijdlijn door. Waar is de relatie gaan schuiven? En wat is de reden dat de gevoelens voor de derde niet aan ‘de voorkant’ besproken zijn?

“Ik begrijp nu waar zij vandaan komt. Door de gesprekken die we gevoerd hebben bij Annette, konden we echt praten en werd het geen ruzie zoals dit thuis elke keer wel gebeurde.”
– Marit –

5

Relatieherstel na ontrouw is, hoe gek het ook klinkt, een heel goede kans om een betere relatie te krijgen met dezelfde partner, als ooit hiervoor. Sommige koppels worden zelfs weer verliefd.
Ik help koppels, net zoals jullie, met deze problematiek in mijn programma’s. In het algemeen zijn er twee verschillende situaties te onderscheiden: ofwel de bom is net ontploft, ofwel het is al langer geleden en jullie hebben samen al enkele stappen gezet. De startsituatie heeft invloed op het gewenste resultaat, dus daarom heb ik twee trajecten gemaakt.


Situatie 1: 
De bom is net ontploft
Je bent ontdekt, of je hebt het net opgebiecht. Of je hebt het ontdekt, of er is je net verteld dat je partner gevoelens heeft voor een ander. Het verleden, de toekomst en het heden staan ineens op losse schroeven. Wat nu? De gesprekken samen voeren lukt niet. Gevoelens van boosheid, machteloosheid, verdriet, onrecht, verdriet zitten in de weg om een goed gesprek te voeren. De vraag is, komt dit ooit goed? Hoe gaan wij ‘ons’ weer op de rit krijgen.

Jullie besluiten te onderzoeken of bij elkaar blijven de juiste keuze is. En als jullie beiden die keuze maken, wil je niet meer terug naar hoe het was. Jullie gaan voor ‘de beste versie van jullie relatie’. Het doel is het trauma herstellen, de relatie verbeteren en innerlijke en relationele groei is.

Onder mijn begeleiding gaan jullie in een halfjaar het trauma verwerken. Ook onderzoeken jullie welke functie ‘de derde’ had. Het vertrouwen wordt stap voor stap hersteld, je leert goede gesprekken te voeren, zodat jullie over alles durven te praten, we kijken naar jullie relatie om te zien wat gerepareerd moet worden. Hierdoor kan de emotionele hechting weer (her)starten.

We doen dit door middel van gesprekken, opstellingen, schrijfopdrachten, testen, pod-en videocasts met persoonlijke opdrachten en video-opnames. In het begin zijn de gesprekken per week, later per twee weken en altijd staat de whatsappgroep aan voor vragen tussendoor. We gaan alle fasen door: ongeloof, ontkenning, woede, het gevecht aangaan, onderhandelen, schuld, schaamte, depressie, acceptatie, afsluiten met een ritueel, ontwerpen van relatie 2.0 en de nieuwe start.

Het is mijn ervaring dat het een halfjaar duurt om voldoende aandacht te hebben voor zowel het herstel van het trauma als de reparatie van de relatie. Met jullie commitment en liefde voor elkaar heeft dit alle kans van slagen.

Mocht blijken dat jullie uiteindelijk toch niet meer verder met elkaar willen, dan nemen we een liefdevolle afslag naar route B en gaan we van liefdespartners naar partners in ouderschap, zodat jullie op een goede en door jullie gewenste manier uit elkaar gaan.
Dit traject kost € 3950,-

 

Situatie 2: Enige of geruime tijd geleden is de bom ontploft
Een van jullie had een affaire. De eerste klappen hebben jullie opgevangen. De derde persoon is geamputeerd uit jullie leven. Dat leek voldoende. Nu er wat tijd overheen is, blijkt dat het heikele onderwerp toch nog (te) vaak naar boven komt als er stront aan de knikker is. In jullie gesprekken komen jullie toch steeds weer op het punt dat je langs elkaar heen praat en/of elkaar kwijtraakt in het gesprek. Jullie worden er een beetje moedeloos van. ‘We hebben toch de keuze gemaakt en willen samen door, waarom lukt het ons dan toch niet?’

Je lijkt het opgelost te hebben, maar jullie zijn niet diep genoeg gegaan om de weg echt schoon te maken om echt weer samen verder te kunnen.
En dat is logisch, het praat nu eenmaal veel makkelijker als een professional, gespecialiseerd in ontrouw, het proces begeleidt. Ik kan jullie verder helpen in het begeleiden van het verdere herstel van dit relatietrauma.
Daar jullie samen de eerste stappen al gezet hebben en ‘de derde’ al geamputeerd in uit jullie leven, is mijn ervaring dat we dit traject in 4 maanden kunnen doen.

We doen dit door middel van gesprekken, opstellingen, schrijfopdrachten, testen, pod-en videocasts beluisteren met persoonlijke opdrachten, video-opnames. In het begin zijn de gesprekken per week, later per twee weken en altijd staat de whatsappgroep aan voor vragen tussendoor. We gaan alle fasen door: ongeloof, ontkenning, woede, het gevecht aangaan, onderhandelen, schuld, schaamte, depressie, acceptatie, afsluiten met een ritueel, ontwerpen van relatie 2.0 en de nieuwe start.
Dit traject kost € 2870,-

6

Wat te doen als je graag wilt starten:

Als je dit nu allemaal gelezen hebt, en je herkent jullie situatie, wat is dan de stap die je nu moet zetten om in aanmerking te komen voor dit traject?
Mijn ervaring is dat een van de twee partners zoekt naar een therapeut om de relatie na ontrouw te herstellen. Nodig nu eerst je partner uit deze pagina ook te lezen. Als jullie beiden graag met mij willen werken, wil ik graag meer van jullie weten. Ik werk alleen met koppels die de relatie en zichzelf de moeite waard vinden om echt aan de slag te gaan. Ik kan jullie inzichten geven, ik kan jullie veel dingen leren tijdens de sessie, maar uiteindelijk valt en staat het succes met jullie inzet.

Ik kunnen iedere maand maximaal 3 koppels in het traject stappen.
Willen jullie hiervoor in aanmerking komen? Eerst hebben we een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt je via de button aanmelden voor het kennismakingsgesprek. Je ontvangt van mij een korte vragenlijst. Op basis van de inhoud beslis ik of we de kennismaking plannen.
Tijdens het gesprek beslis ik of ik de kans op herstel zie en of ik met jullie aan de slag wil. En ook voor jullie is dit het moment om te kijken of jullie met mij aan de slag willen.

Deze trajecten zijn intensief voor jullie als koppel en ook voor mij, commitment is de basis. Je relatie is je heel veel waard. Je bent bereid uit je comfortzone te gaan en je patronen te veranderen. En je gaat thuis aan de slag met wat ik jullie aanbied.

RELATIEHERSTEL NA ONTROUW 1

De bom is ontploft.

Jullie besluiten te onderzoeken of bij elkaar blijven de juiste keuze is. En daar willen jullie je voor inzetten.

Mocht blijken dat jullie uiteindelijk toch niet meer verder met elkaar willen, dan nemen we een liefdevolle afslag naar route B en gaan we van liefdespartners naar partners in ouderschap, zodat jullie op een goede en door jullie gewenste manier uit elkaar gaan.

In dit halfjaar hebben jullie in het begin elke week een gesprek, individueel of samen. Verderop worden het gesprekken eens in de twee weken. De gesprekken duren gemiddeld tussen 60 en 90 minuten.

> Live sessies samen
> Huiswerk
> Podcast met opdrachten
> Video-interactie
> Whatsapp support
> Op maat programma
> Online opdrachten
> Individuele sessies
> Duur: 6 maanden
> Prijs: € 3950,-

RELATIEHERSTEL NA ONTROUW 2

Enige of geruime tijd geleden is de bom ontploft.

Jullie hebben besloten om samen te blijven, maar het gaat nog lang niet zoals het zou moeten gaan.

Met jullie commitment en focus op de prioriteit van jullie relatie lukt dit meestal in 4 maanden. Na 4 maanden evalueren we om te kijken of het afgerond is en jullie duurzaam verder kunnen, of dat er nog enkele sessie nodig zijn.

In deze 4 maanden hebben jullie in het begin elke week een gesprek, individueel of samen. Verderop worden het gesprekken eens in de twee weken. De gesprekken duren gemiddeld tussen 60 en 90 minuten.

> Live sessies samen
> Huiswerk
> Podcast met opdrachten
> Video-interactie
> Whatsapp support
> Op maat programma
> Online opdrachten
> Individuele sessies
> Duur: 4 maanden
> Prijs: € 2870,-