“Vertel ik mijn man dat ik verliefd ben op mijn collega?”

“Vertel ik mijn man dat ik verliefd ben op mijn collega?”

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander. En toch is het een taboe. Ik doe mijn best om dat taboe te doorbreken.”

Waar doe je goed aan, vertel je je partner dat je verliefd bent op een ander, of vertel je het niet? Sandra wil niet vreemdgaan en twijfelt of ze haar gevoel moet opbiechten.
Het is een vraag die ik vaker gesteld krijg. Waar doe je goed aan?
Ik snap het dilemma…. Vertel ik het wel en wat is het effect hiervan of vertel ik het niet en is het dan ‘klaar’?

Beste Annette,

Sinds enige tijd ben ik verliefd op een collega. Ik heb mijn collega niks durven vertellen, want ik ben een getrouwde vrouw met een lieve man en drie kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar.
We hebben een goed leven samen, en dat leven zou ik echt niet kwijt willen. Toch is ons seksleven wel een beetje een sleur en fantaseer ik nu over die collega.
Zal ik dit mijn man wel of niet vertellen?

Groetjes,

Sandra*

Beste Sandra,

Dankjewel voor je vraag. Ik doe mijn best je een goed antwoord te geven:

De redenen om het wel te vertellen:
– zoals een wijs man ooit zei, in mijn wereld is die wijze man Piet Weisfelt, luister ook naar aflevering #38 van mijn podcast, (de podcast met Piet is trouwens mijn 2e best beluisterde item), elke gedachte die van belang is voor de relatie, daar heeft je partner RECHT op. In die zin….dit is echt wel een gedachte die van belang is voor jouw relatie…dus je partner heeft hier recht op….

– zoals je zelf al aangeeft, vertel je dat je je huwelijk niet wilt verlaten, maar dat jullie seksuele relatie in een sleur terecht is gekomen… ik weet niet welke afspraken jullie ooit hebben gemaakt om jullie eigen exclusiviteit te waarborgen, maar ik pleit altijd voor duidelijke afspraken hiervoor.
Wat bedoel ik hiermee…. Afspraken waardoor het heel duidelijk is wat je wel en wat je niet aan elkaar vertelt. He je ooit afgesproken dat als je verliefd wordt, dat je dit elkaar vertelt, dan is dit een dikke JA en is het een heel mooie aanleiding om jullie relatie samen onder de loep te nemen -vraag daarvoor gelijk mijn gratis relatiescan aan- en kun je samen bespreken hoe jullie je seksuele relatie weer een boost kunnen geven..

– een reden om het wel te vertellen is, dat het zo kan zijn dat puur het vertellen, als je dan ook een heel fijne reactie van jouw man krijgt, direct de spanning van de verliefd weg kan halen. Soms werkt dat zo. Dan is het ineens niet meer spannend, niet meer geheim, dan kan het verdwijnen als sneeuw voor de zon…

-Zelf heb ik een ‘meldingsplicht afgesproken na een podcast met Gideon de Haan waarin hij mij vertelt dat hij dat had afgesproken met zijn vrouw. En ik ben het daarmee eens…..want ik merk in mijn praktijk dat de diepste pijn bij de bedrogen partners zit in (onder andere) dat ze weken, maanden, soms jaren achterlopen bij hun partner omdat ze niet zijn meegenomen in het proces. En dat ze geen keuze hadden.
Ze hebben geen keuze gehad om op het moment van de splitsing in het bos zelf te kiezen of ze met hun partner meegaan, blijven staan, of een eigen weg kiezen. Er is simpelweg en pijnlijk genoeg VOOR hen gekozen.

Een reden om het niet te vertellen:

– Gevoelens voor een derde persoon zijn altijd precair. Ik denk dat je vooral moet kijken naar de impact op je jouw relatie en op jezelf.
Kan jij aanvaarden dat je verliefd bent, zonder jouw geliefde te verwaarlozen? Zonder er iets mee te doen? Dan hoef je het niet te vertellen…
Ik herken het wel en ook dat ik in het verleden weleens even verliefd was. Net zoals ik altijd en eeuwig verliefd zal blijven op George Clooney. Bedreigt George Clooney mijn relatie? Nee, natuurlijk niet. Ik zal wel weer heel erg graag een WILDE CARD krijgen voor George, maar ik weet nu al dat ik die card niet krijg.

Snap je wat ik bedoel? Een verliefdheid zoals op de mannen van de Coco Cola reclame of George Clooney hoef je niet te vertellen, maar als het dieper gaat dan dat….verdient het wel de hoofdprijs als je het vertelt, als jullie dat in den beginne, samen hebben afgesproken.

Ik hoop dat ik je voldoende uitleg gegeven heb, zodat je een eigen goede afweging kan maken. He je nog een vraag hierover, stuur me dan een appje.

In de opmars naar Valentijnsdag geef ik elke dag antwoord op een vraag die mij gesteld is naar aanleiding van mijn podcast [‘Op Zoek Naar De Liefde; Ontrouw(2), wat nu?’] of die ik kreeg in mijn praktijk [Juttu Coaching].

Mijn naam is Annette Burgers, ik ben relatietherapeute en podcasthost van Op Zoek Naar De Liefde. Mijn praktijk heet JUTTU COACHING en ik werk fysiek live in mijn praktijk in de wijk Duinoord (niet te verwarren met Duindorp) in Den Haag, ook werk ik veel online met mensen die ver weg van Den Haag wonen en af en toe komen, of we werken 100% online.
Ik ben de ontrouw-expert van Nederland.

En ook ben ik gespecialiseerd in het verbeteren van communicatie en mede daardoor het verbeteren van de verbinding. En het langst ben ik specialist in het brengen van meer rust en harmonie in samengestelde gezinnen.
Neem vooral een kijkje op mijn website: www.juttucoaching.nl

Vraag aan:
– Mijn gratis relatiescan zodat je samen kunt kijken hoe het gesteld is met jullie tevredenheid over jullie relatie,
– Mijn gratis E-BOOK om je relatie weer op de rit te krijgen nadat een van jullie is vreemdgegaan
– Dit is een aflevering in de serie Ontrouw (2), wat nu? In de week naar Valentijsdag toe in de liefdesmaand februari.
– Vandaar ook mijn aanbod 10% OFF die in de relatiescan in februari staat.

Deze 7 dagen elke dag een korte podcast naar aanleiding van een vraag.

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander. En toch is het een taboe. Ik doe mijn best om dat taboe te doorbreken.”

*Om privacy redenen is Sandra niet de echte naam, haar echte naam is bij mij bekend.