“Ik ben erachter gekomen dat mijn partner vreemdgaat en me bedriegt.”

“Ik ben erachter gekomen dat mijn partner vreemdgaat en me bedriegt.”

Hey Annette

“Ik ben erachter gekomen dat mijn partner vreemdgaat en me bedriegt. Ik wil haar niet confronteren en samenblijven voor de kinderen. Ik houd nog zielsveel van deze vrouw.
Maar ik ga er langzaam aan kapot dat haar overspel niet stopt. Welke opties zijn er?”

Patrick

In de 7 dagen naar VALENTIJNSDAG toe elke dag een vraag uit mijn praktijk en/of van een podcast luisteraar. Kom dus maar op met je vraag. Vandaag Dag 2.

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander. En toch is het een taboe. Ik doe mijn best om dat taboe te doorbreken.”

Oef! Dat is een heel groot geheim wat je met je meedraagt…. Dat is letterlijk en figuurlijk bijna niet te tellen.
Mijn vraag aan jou is wat jou tegenhoudt om haar te vragen wat er gaande is?
Uit je bericht kan ik niet opmaken of jullie ooit afgesproken hebben of je een affaire ‘mag’ hebben binnen jullie exclusieve relatie ja/nee? Ik ga ervan uit dat dit niet binnen de afspraak valt…

Meestal is ANGST de reden om het gesprek niet aan te gaan met je partner.

  1. De ANGST om je partner te kwetsen en verdriet te doen.
  2. De ANGST voor afwijzing en de gevolgen die dit met zich meebrengt. Wat als zij boos wordt of kiest voor ‘de andere man’ (of mannen), wat betekent dit dan voor jou, jullie kinderen en jullie relatie?

Beide vormen van angst spelen ook vaak een rol bij degene die vreemdgaat en het gesprek niet aan durft te gaan met de eigen partner.
Ik zie toch maar één weg en dat is wel het gesprek aangaan.
Als jullie de afspraak hebben om geen andere relatie ‘er bij’ te hebben, jij merkt het, jij zegt niks, dan kan dat overkomen alsof je ermee instemt en zegt ‘ik zie dat jij een affaire hebt, ik laat je hierin gaan, ik doe niks’.

Je trekt geen grens. Je vecht dan ook, vanuit dat oogpunt, niet voor je relatie. Je geeft en geeft. Maar een goede relatie is een relatie die in balans is. En dat betekent dat de balans van geven en nemen goed moet zijn.
Jij hebt dus te nemen nu… en grenzen te stellen. Als jij geen grens trekt, loopt de ander er vaak overheen.

Ik snap dat het ongelooflijk eng en spannend is om dat gesprek met je vrouw aan te gaan. En ja, het kan leiden naar een onbekende weg waar jij het liefst niet helemaal niet naartoe wilt. Maar het kan ook leiden naar een betere, eerlijkere relatie door het open te breken. Een relatie met meer intimiteit, op een dieper niveau. Het leidt sowieso naar innerlijke groei. En ik hoop ook relationele groei.

Gelukkig kom ik die relaties in mijn praktijk ook tegen. Soms worden mensen zelfs weer compleet verliefd op dezelfde partner. Dat kan ik je natuurlijk niet beloven, ik weet niet wat er allemaal speelt, maar… het kan.

Of het gesprek leidt tot een beter pad samen, of een ander pad apart… zal de toekomst uitwijzen. Het is wel een overweging waard om die gesprekken te laten leiden door een therapeut, waar jullie je beiden prettig bij voelen.

Vraag aan:
– Mijn gratis relatiescan zodat je samen kunt kijken hoe het gesteld is met jullie tevredenheid over jullie relatie,
– Mijn gratis E-BOOK om je relatie weer op de rit te krijgen nadat een van jullie is vreemdgegaan

Dit is een aflevering in de serie Ontrouw (2), wat nu? In de week naar Valentijsdag toe in de liefdesmaand februari.
Vandaar ook mijn aanbod 10% OFF die in de relatiescan in februari staat.

Deze 7 dagen elke dag een korte podcast naar aanleiding van een vraag.

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander. En toch is het een taboe. Ik doe mijn best om dat taboe te doorbreken.”

*Om privacy redenen is Patrick niet de echte naam, haar echte naam is bij mij bekend.