De vijf liefdestalen, ken jij de zesde al?

De vijf liefdestalen, ken jij de zesde al?

“Ken jij ze al, de vijf talen (Gary Chapman) der liefde? En ken je dan ook de 6e?” Iedereen die een relatie aangaat, zou ze vooraf moeten leren kennen. Op welke manier ervaar jij liefde, en op welke manier geef jij liefde en is dat ook de manier waarop jouw partner de liefde graag ontvangt en ziet?

De vijf liefdestalen van Gary Chapman zijn:

 🤩 Positieve woorden 

 ⏰ Tijd en aandacht 

 🎁 Cadeaus 

 👉 Dienstbaarheid 

 🥰 Lichamelijk aanraking

Een ieder heeft een eigen volgorde in hoe hij of zij het liefst de liefde ‘meer’, de liefde geeft en de liefde ontvangt. Maar! Ken jij de 6e LIEFDESTAAL al?

Ik noem ‘m “BONUS”: De moeite die je partner indirect doet of neemt voor jou, om bijvoorbeeld:

– Spaans te leren omdat jouw kinderen Spaanssprekende partners hebben en je partner graag met jou meegaat naar jouw kinderen; 

– Aandacht en moeite stopt in jouw kinderen en ze naar hun sporten haalt en brengt; 

– Zelf helemaal niks heeft met salsa dansen, maar speciaal voor jou de moeite neemt om met jou op les te gaan, omdat dit op jouw bucketlist staat.

– De acceptatie die je kunt hebben (geven) op het feit dat je partner andere partners voor jou heeft gehad, inclusief de andere ouder van zijn of haar kinderen. (In plaats van jaloezie en/of Controlegedrag.)

– Als je partner een trauma heeft meegenomen vanuit de jeugd, dan is de 6e liefdestaal de acceptatie en de zorgzaamheid hierbij ten behoeve van je partner en zijn of haar trauma.

– Als je een keer een out hebt gemaakt in jullie relatie (zoals vreemdgaan) dat je als partner niet direct de relatie beëindigt, maar dat je bereidt bent te onderzoeken wat er gebeurd is, en/of jullie nog liefde hebben voor elkaar.

   “Kortom: de moeite die iemand doet om ergens energie, tijd en liefde in te steken om jou blij te maken via je kinderen, je ouders, je familie, of via ‘iets’ anders.”

❤️ In samengestelde gezinnen komt deze 6e liefdestaal ‘als een geschenk uit de hemel’ als iemand deze 6e liefdestaal inzet. Echter in samengestelde gezinnen kan dit ook de bottleneck zijn als iemand hier 0 investeert.

✅ Niet iedereen is zich bewust van deze 6e liefdestaal. 

Daarom is mijn boodschap: zeg ‘t voort. Het maakt namelijk zo’n ontzettend groot verschil in samengestelde gezinnen als je je dit bewust bent. 

In elke relatie is die 6e liefdestaal aanwezig, maar in samengestelde gezinnen is deze taal echt belangrijker. Misschien wel de belangrijkste.

Meer informatie gewenst?
info@juttucoaching.nl