Een samengesteld gezin is topsport! Ga jij voor goud?

Een samengesteld gezin is topsport! Ga jij voor goud?

TOPSPORT vereist training, teamwork, een mentaal en fysieke goede conditie en een samengesteld gezin ook. 

 

https://www.juttucoaching.nl/podcast-serie-7-samengesteld-gezin-wat-nu/

 

Een samengesteld gezin is topsport. Je hebt o.a. te maken met ex-en, scheidingen, loyale kinderen en nieuwe partners die een mening hebben over jouw kind.
Als kind van gescheiden ouders, als partner in een samengesteld gezin, geloof ik niet in sprookjes en ‘de boze stiefmoeder/stiefvader’. Ik geloof wel in samenwerking, communicatie, afspraken, de juiste positie, zorg, uithoudingsvermogen, verbinding van jullie als team. Als coach van Stiefgoed zet ik me heel graag in om vanuit mijn professionele en persoonlijke ervaringen, vanuit mijn hart met kennis van zaken, ouders, stiefouders en hun kinderen te begeleiden.
Toen ik vier jaar oud was, gingen mijn ouders scheiden. Toen mijn vader hertrouwde (ik was toen 13 jaar) vond ik dat te pijnlijk om erbij te zijn. Gelukkig bleef het contact tussen mijn ouders goed en hebben we altijd alle hoogtepunten uit mijn leven samen kunnen vieren tot hij overleed. En tot op heden heb ik een goede band met mijn stiefmoeder.
Toen mijn kinderen bijna 4 en bijna 7 waren, ging ik helaas zelf ook scheiden en nog geen vijf jaar later overleed hun vader. Eerst een scheiding en toen het overlijden van hun vader. Het kon niet ‘ingewikkelder’.
Sindsdien kwam ik in ‘samengestelde relaties’ terecht. Alleen kenden we die naam toen nog niet. Door schade en ook schande heb ik ontzettend veel geleerd. Exen met veel invloed, kinderen met loyaliteitsconflicten, conflictvermijdende mannen…. het heeft mij alles bij elkaar heel veel pijn, maar ook veel inzichten gegeven.
En het betekent dan ook voor mij heel veel om anderen te kunnen helpen.
Voor topsport heb je een aantal dingen nodig, als je gaat voor die gouden medaille. Je moet zorgen dat je mentale en fysieke conditie in orde is. Dat is je basis. Hier ben je als individueel zelf voor verantwoordelijk. Als koppel moet je schouder aan schouder, hand in hand staan. Het is inmiddels bekend dat niet het team met de meeste talenten de Champion League wint, maar wel het team met de beste TEAM-SPIRIT. En ook Usain Bolt behaalde niet zijn records zonder te oefenen. Oefeningen zijn dus noodzakelijk. En lukt het niet? Dan weer opnieuw. Het is van groot belang te beseffen dat het gaat om jouw eigen motivatie. De intentie (Ik wil het! Ik neem de vrijheid dit te onderzoeken!) is belangrijker dan de mechaniek (Ik kan het) om een goed resultaat te behalen. Als je wil groot genoeg is, dan kun je het  gedrag aanleren.
Van mij leer je wat de beste technieken en tactieken zijn die je kunt gebruiken. En aan jou (jullie) is het … te doen.
Tijdens het begeleiden van samengestelde gezinnen, of het individuele traject met een stiefouder, of het gesprek voor jullie als ex-partners maak ik gebruik van de Stiefgoed methodiek. Stiefgoed wérkt voor samengestelde gezinnen.
Tijdens de uitgebreide intake maken we een plan van aanpak gericht op jullie hulpvraag. We kijken welke dynamieken er spelen, wat de invloed is van de ex-partners, hoe jullie communicatie is, wat jullie afspraken zijn betreffende opvoeding en huisregels en hoe het contact is met de kinderen. En we kijken naar jullie specifieke probleem/uitdaging. Alles gericht op de route naar meer rust & harmonie in jullie gezin. Naar effectieve hulp die iedereen verlangt.Het samengestelde gezin is altijd gebouwd op rouw, een scheiding of een overlijden is eraan vooraf gegaan.
En die rouw heeft linksom of rechtsom invloed op jullie relatie.
“Eigenlijk zou elk samengesteld gezin in het begin van de relatie een Stiefgoedtraject moeten doorlopen om een goed fundament neer te zetten. En meer kans van slagen te hebben. ” 
Dennis

 

Beluister hier mijn podcastserie over het samengesteld gezin, wat nu? 

Vraag hier mijn gratis e-book aan met tips voor het samengesteld gezin:

https://www.juttucoaching.nl/e-books/Bekijk hier het YouTube programma van Hilde over het samengesteld gezin, waarin Patricia Heije en ik namens Stiefgoed ons verhaal doen: https://youtu.be/q_Ek97mjzCw