Elkaar eeuwige trouw beloven, doe jij dat?

Elkaar eeuwige trouw beloven, doe jij dat?

‘Eeuwige trouw’, in je relatie, is dat nog iets om te beloven in 2023? Wat vind jij? Heb jij trouw beloofd in jouw relatie? Of ga je dat doen?
Je bent verliefd. En je wilt alleen maar je geliefde zien. Met je geliefde het terras op, naar de bios, winkelen, over werk praten en gewoon bij elkaar zijn. Seks wil je ook alleen maar met je partner. Iets anders kan je je niet voorstellen.Ineens ben je jaren verder, de sleur zit erin. Jullie communiceren hier niet over. En je loopt tegen een ander aan die jou precies de aandacht geeft waar je naar hunkert…

Beloof je je partner eeuwige trouw? En, wat versta jij onder trouw? Vertel je het aan je partner als er iemand langskwam die met je flirte? Wat is trouw? ‘Eeuwige trouw’, in je relatie, is dat nog iets om te beloven in 2023? Wat vind jij? Heb jij trouw beloofd in jouw relatie? Of ga je dat doen?

Hoe is dit voor jou? Hier wat gedachten om over na te denken en met je partner te bespreken:

 1. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw in een liefdesrelatie is een krachtig symbool van verbondenheid en loyaliteit.
  Reden om dit te beloven: Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen aan beide partners.
  .
 2. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw kan onrealistisch zijn in een snel veranderende wereld.
  Reden om dit niet te beloven: Relaties evolueren en veranderen, en het kan onhaalbaar zijn om een levenslange verbintenis te garanderen.
  .
 3. Stelling: Een belofte van eeuwige trouw kan een sterke motivatie zijn om aan de relatie te werken, zelfs in moeilijke tijden. Reden om dit te beloven: Het kan partners aanmoedigen om obstakels te overwinnen en compromissen te sluiten.
  .
 4. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw kan druk leggen op beide partners en de individuele groei belemmeren.
  Reden om dit niet te beloven: Relaties moeten ruimte bieden voor persoonlijke ontwikkeling en groei, zonder gevoelens van beperking.
  .
 5. Stelling: Eeuwige trouw beloven is een manier om te laten zien dat je bereid bent om voor altijd in de relatie te investeren. Reden om dit te beloven: Het creëert een sterke basis van toewijding en verantwoordelijkheid.
  .
 6. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw kan het vertrouwen tussen partners versterken en onzekerheid verminderen. Reden om dit te beloven: Het geeft een gevoel van zekerheid en stabiliteit, wat essentieel is voor een gezonde relatie.
  .
 7. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw kan partners beperken in het verkennen van andere relaties of ervaringen.
  Reden om dit niet te beloven: Mensen kunnen veranderen en nieuwe perspectieven ontdekken, en het kan verstikkend zijn om vast te houden aan een levenslange belofte.
  .
 8. Stelling: Eeuwige trouw beloven is een romantische uiting van de diepte van je liefde en verbondenheid met je partner. Reden om dit te beloven: Het versterkt de emotionele band en laat zien dat je klaar bent om de uitdagingen van het leven samen aan te gaan.
  .
 9. Stelling: Het beloven van eeuwige trouw kan een belemmering zijn voor het beëindigen van een ongezonde relatie. Reden om dit niet te beloven: Als de relatie schadelijk is geworden, kan het moeilijk zijn om los te laten vanwege de belofte van eeuwige trouw.
  .
 10. Stelling: Eeuwige trouw beloven kan partners geruststellen en angst voor verraad verminderen.
  Reden om dit te beloven: Het bevordert open communicatie en het vermogen om problemen samen aan te pak

Wat vind jij? Leuk onderwerp om samen met je partner te bespreken.

Lees ook LINDA 228 artikel Joan Makenbach, blz. 54 ‘Eeuwig trouw; wie is dat nou?
Bij scheiden is er geen schaamte meer, bij blijven na ontrouw wel. Het wordt tijd dat we daar geen schaamte meer over voelen!