Je hebt een relatie en wordt verliefd. ‘Ja’, dan zeg ik, ‘verliefdheid, kom je iets vertellen?’

Je hebt een relatie en wordt verliefd. ‘Ja’, dan zeg ik, ‘verliefdheid, kom je iets vertellen?’

Leonie Linssen is ervaringsdeskundige, professional en auteur als het gaat over ‘Dynamische relaties’. “Lat, samenwonen, getrouwd, nou noem het maar op, dus ik zeg altijd, ik ben de grootste expert en de grootste mislukking op het gebied van de liefde en daarom kan ik het anderen ook zo goed leren.
Aan het begin van mijn carrière heb ik me vooral gericht op meervoudige liefdesrelaties, de dynamische liefdesrelaties, dus waar meer mensen bij betrokken zijn. En de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan richten op het onderliggende trauma van hoe komt het dat sommige mensen vallen op veel meer mensen?”

“Liefde alleen is soms niet genoeg. Dat heb ik ook ondervonden aan de lijve, want soms kan je heel veel van iemand houden en is dat niet genoeg om het samen fijn te kunnen hebben. Dus naast het open hart? Ja, we zijn natuurlijk gewoon ook allemaal mensen en we hebben behoeften. Waarden en normen en Het is ook belangrijk dat dat je dat niveau elkaar kunt vinden. Ja, en dat is lastig. Als je op dat moment al een relatie hebt en je staat voor monogame relaties hè en dan? Dan kan daar wel eens iets binnenkomen waar je dan helemaal geen raad mee weet. Nou, we zitten gelijk helemaal midden in het stukje ontrouw insides, vreemdgaan, overspel, affaire, het zijn natuurlijk ook allemaal woorden die heel groot zijn en die sommige mensen pijn doen.”

“Ja, dan zeg ik, die verliefdheid. Komt je iets vertellen?
Mensen komen je leven binnen om omdat het leven jou iets wil laten zien, wil laten ervaren.”

 

“En dan gaan we, er gaat alles op de schop. Ik heb heel veel meegemaakt dat mensen zeiden, ‘Ik was altijd mono, gaan mijn buren vreemd. Ik had daar een oordeel over en toen werd ik zelf verliefd.’ Dus, dus je wordt echt gedwongen om je oordeel en jezelf te onderzoeken en aan te kijken. Hoe kun je daar anders tegenaan kijken? Ik heb een monogame relatie gehad. Ik heb een open relatie gehad waarbij we allebei elkaar toestemming gaven om buiten de deur lief te hebben. […..]

“Ik kan me ook herinneren …In mijn vorige woning, daar ging mijn toenmalige partner ook vreemd en ik voelde dat en ik vond zelfs condooms in zijn jaszak. Dan had hij heel verhaal bij verzonnen en ik accepteerde dat verhaal. En zo gaat dat. Maar waarom accepteerde ik dat verhaal? Omdat ik weigerde dat hij uit mijn leven zou gaan, dus iets in mij was in verzet, ik geloofde liever een leugen dan dan dat ik accepteerde, want als ik het accepteerde dat hij dus echt was vreemd gevaren, ja dan dan moest ik er ook iets mee, moest ik er ook consequenties aan verbinden?”

Beluister via deze link de hele podcast met Leonie Linssen: https://on.soundcloud.com/XtUmqNBG8boouDdq6

Of wil je liever ongecensureerd kijken? Dat kan ook: https://youtu.be/wnMn34tHiic?si=J66pMfkSlEcq_DNq

Heb jij een reactie?
Laat ‘m als review achter, of mail naar: info@juttucoaching.nl, voel je vrij om de podcast te delen met mensen, waarvan jij denkt dat ze er baat bij kunnen hebben!
Terwijl het zonnetje buiten heerlijk scheen, praten Annette Burgers en Leonie Linssen met elkaar via Teams.

Deel en like deze podcast vooral!
Heb je een reactie? Plaats een review, of mail naar:
info@juttucoaching.nl

Leonie is te vinden via: Leonie Linssen: www.veranderjewereld.nl
Hartengroet,

Annette