Juttu Vlamt! #7 | Online daten, hoe maak je een profiel?

Juttu Vlamt! #7 | Online daten, hoe maak je een profiel?

Hoi Annette,

Na mijn scheiding van vorig jaar, sta ik inmiddels weer goed op de rit, heb ik inmiddels weer behoefte aan een nieuwe relatie, aan de intimiteit en dingen samendoen. Sinds kort sta ik (op aanraden van mijn dochter) op Tinder. Ik zie heel veel voorbijkomen, maar de vrouw waar ik naar op zoek ben, komt niet voorbij. En er ontstaan geen matches. En als ik een match heb, en iets schrijf, komt het niet tot een date. Wil jij meekijken met mijn profiel? En welke tips heb je?

Groetjes,

Peter

“Wij vrouwen raken niet vertederd om een schattige kinderfoto, we willen weten of we NU naast jou willen lopen”

Hallo Peter,

Daar we elkaar kennen heb ik echt even mee kunnen kijken met je profiel en heb je me toestemming gegeven het hier te delen. Denk dat de tips gelden voor zowel mannen als vrouwenprofielen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als ik Tinder bekijk, dan blijkt het niet zo vanzelfsprekend.

1. FOTO’s zijn superbelangrijk, je eerste indruk. Ik heb de volgende tips:

NO: Als je geen SELFIE expert ben, zet er dan vooral GEEN selfies op. Selfies maken je dikker, lelijker en zijn echt niet charmant, dus plaats bij voorkeur geen selfies.

NO: plaats geen foto’s waar je een ex afgeknipt hebt. Dat is niet sjiek en daar zou ik zelf ook nooit op reageren.

NO: plaats geen kinderfoto’s van jezelf. Het gaat erom hoe je er in het hier en nu uitziet, wij vrouwen raken niet vertederd om een schattige kinderfoto, we willen weten of we NU naast jou willen lopen.

NO: plaats geen foto’s met kinderen en/of kleinkinderen. Zij vragen er niet om om op een app als Tinder op jouw foto te staan. Ik zit daar (als potentiele nieuwe vriendin) niet op te wachten.                                                                                                                  NO: gerechten, dieren, oude vakantiekiekjes waar je met een vorige relatie was, met rare trucjes op foto’s zoals konijnenoren of wat dan ook.

NO: plaats geen foto met (voetbal) pet en een papegaai op je pet

NO: geen bloot bovenlijf (dat doe je maar op een website als SDC, daar hoort dat, hier niet)

NO: wat is de functie van drank op de foto? Wat wil je daarmee zeggen?

YES: plaats altijd een foto van jezelf, liefst een paar (ik zou nooit reageren op iemand die geen foto van zichzelf plaatst).          YES: Vraag iemand uit je omgeving om een paar karakteristieke, goede foto’s van jou te maken, waardoor iemand ook direct kan zien hoe je er NU uitziet in een omgeving die voor jou belangrijk is. Ben je een sportieve man die veel MTB fietst? Dan is het leuk om een actiefoto ertussen te hebben. Houd je van het strand? Een leuke foto van jou op het strand zegt veel over jou. Plaats goede foto’s

YES: Bespeel je een muziekinstrument, dat schijnt het goed te doen bij vrouwen, dus laat maar zien!

YES: In ieder geval een foto met ’n lach,  en geen foto’s met zo’n zoenmond.

YES: Foto’s met wat flair mag best.

2. TEKST: is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Hoe kun je heel kort toch een beeld geven van jezelf?

YES: schrijf vanuit je hart en maak het persoonlijk, schrijf in je eigen woorden (pik geen teksten van anderen), dat spreekt goed aan (anders val je toch door de mand bij een ontmoeting).

YES: gebruik een aantal kernwaarden in kernwoorden die belangrijk voor jou zijn.

YES: zet je lengte erbij en je gewicht, dat schijnt belangrijk te zijn.

YES: maak gebruik van het format van Tinder om bepaalde zaken kort aan te geven, zoals hobby’s, roken, huisdieren enzo.

YES: geef aan waar je naar op zoek bent; een serieuze relatie, een vrouw voor ‘erbij’, een One Night Stand (ONS), Friends With Benefits (FWB), wees duidelijk, dat voorkomt teleurstellingen.

YES: let op je spelling (als je dyslectisch bent, laat het dan even nalezen door een goede bekende in jouw omgeving).

YES: plaats de juiste leeftijd en als je je eigen naam om jouw moverende redenen niet wilt of durft te plaatsen, neem dan bijvoorbeeld niet ‘COWBOY’, maar neem een andere naam en leg het uit in je eerste chat.

YES: Schrijf vooral wat je WEL zoekt ipv wat je niet zoekt en dat vrouwen dan vooral naar links moeten swipen.

3. MATCH?! En dan? Ga je lang appen of wil je gelijk een date (daten = weten)

YES: Begin met een heel leuke openingszin en laat zien dat je het profiel van de dame in kwestie goed gelezen hebt en benoem wat je leuk vindt aan haar/wat ze doet.

YES: Stem af en ga snel daten of ga eerst chatten/appen.

NO: Stuur niet gelijk elke ochtend en elke avond een bericht, dan kan benauwend werken.

YES: Stuur een leuk origineel voice-bericht. Je stem kan of heel goed of niet zo goed voelen, dan is dat maar duidelijk in het begin.

Heel veel plezier en laat me weten als je een leuke vrouw ontmoet.

Lieve groet,

Annette

 

Luistertips: o.a.
Hoe je gehecht bent is van belang voor de dynamiek van je relatie. Weet jij hoe jij gehecht bent? Luister HIER naar de podcast “op zoek naar de liefde; onveilig gehecht wat nu?

 

Stuur je vraag naar JUTTU VLAMT!
Mijn naam is Annette Burgers, ik ben relatietherapeut, stiefcoach, podcasthost, docent/trainer, en ookechtgenote, moeder, ‘stiefmoeder’, oma en ‘stiefoma’, mijn praktijk JUTTU COACHING/Stiefgoed Den Haag West is in Den Haag.

Heb jij een vraag over intimiteit, veiligheid, seksualiteit, communicatie, of de organisatie in jouw relatie?

Schrijf dan naar info@vlammagazine.nl en hopelijk zie jij jouw vraag over twee weken hier beantwoord.

.